Bruschetta met knoflook- en basilicumolie

Bruschetta met knoflook- en basilicumolie

Zoals je inmiddels wel weet maak ik regelmatig een lekkere soep. Vaak eet ik hier een lekker dikke snee brood of een lekkere bruschetta bij. Bijvoorbeeld deze heerlijke en makkelijk te maken bruschetta met knoflook- en basilicumolie.

Je hebt deze bruschetta met knoflook- en basilicumolie echt supersnel gemaakt. Het enige dat je nodig hebt is een afbakciabatta, verse basilicum, wat knoflook, een goede olijfolie en peper en zout. Het makkelijke en oh zo lekkere recept vind je hieronder. Zet die oven dus vast maar aan.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • 1 afbakciabatta
  • 3 tenen knoflook
  • 1 handje verse basilicum
  • 3 el. olijfolie (ca. 45 ml.)
  • grof zeezout
  • peper

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 graden en bak de afbakciabatta vijf minuten. Als je een verse ciabatta gebruikt hoef je deze niet eerst vijf minuten te bakken.

Scheur intussen de blaadjes van een plantje basilicum tot je een handje vol hebt. Snijd deze met een keukenmes in reepjes en doe in een diep bakje. Pel de tenen knoflook, snijd grof en doe bij de gesneden basilicum. Voeg de olijfolie toe en doe er een flinke snuf grof zeezout bij.

Pureer met een staafmixer tot je een mooie en gelijkmatige groene olie hebt. Haal de ciabatta uit de oven maar laat de oven nog aanstaan. Snijd de ciabatta in de helft en snijd iedere helft vervolgens in de lengte in lange plakken. Smeer met een kwastje de plakjes ciabatta ruim in met de knoflook- en basilicumolie en bak nog drie minuten in de oven.

Haal de ciabatta uit de oven en laat kort afkoelen. Strooi er nog wat grof zeezout en een beetje versgemalen peper over en je bruschetta met knoflook- en basilicumolie is klaar. Heerlijk als borrelhapje of bij een lekker pastagerecht of een soepje.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Bruschetta met knoflook- en basilicumolie

Bruschetta met knoflook- en basilicumolie

Bruschetta met knoflook- en basilicumolie

Bruschetta met knoflook- en basilicumolie

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens