Bruschetta met parmaham, rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

Bruschetta met parmaham, rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

Een tijdje geleden maakte ik voor een werklunch van mijn vriendin verschillende soorten wraps. Van de restjes maakte ik voor thuis deze lekkere bruschetta met parmaham, rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Lekker bij een soepje of salade.

Je hebt deze bruschetta’s echt zo gemaakt en ze zijn superlekker. Erg leuk als bijgerechtje dus maar ook bij een borrel zullen ze niet misstaan. Ik bereidde deze bruschetta’s met een afbakciabatta maar ook met een ovenstokbroodje zullen ze vast prima smaken. Het makkelijke receptje vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • 1 afbakciabatta
  • 100 gr. parmaham
  • 50 gr. rucola
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • grof zeezout

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en bak de ciabatta zes minuten in je voorverwarmde oven. Laat je oven aanstaan voor zo. Snijd de ciabatta in plakjes en leg deze op een rooster, sprenkel er olijfolie over en strooi er wat grof zeezout op. Bak nog twee minuten in de oven.

Rooster intussen de pijnboompitjes in een droge en hete koekenpan tot ze beginnen te verkleuren. Doe de pijnboompitjes in een bakje en bewaar voor zo. Haal de sneetjes ciabatta uit de oven en laat kort afkoelen, leg ze op een snijplank of op je aanrecht.

Verdeel wat plukjes rucola over de gegrilde sneetjes ciabatta en scheur er wat van de parmaham overheen. Strooi er wat pijnboompitjes overheen en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen. Ik heb standaard een stuk Parmezaan in de koelkast liggen maar je kan ook kant-en-klare snippers kopen.

Sprenkel er tenslotte nog een paar druppeltjes goede olijfolie over en maal er een klein snufje zwarte peper overheen. Serveer de bruschetta's als bijgerechtje bij een soep of salade of dien ze op bij de borrel.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Bruschetta met parmaham, rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens