De lekkerste zandkoekjes maak je zo

De lekkerste zandkoekjes maak je zo

Na twee weken zon in Zeeland zijn we even aanbeland in een tijdelijke zomerdip. Het regent inmiddels alweer bijna twee dagen en dat was natuurlijk de ideale gelegenheid om samen met mijn zoontje eens lekker aan het bakken te gaan. En wat is er dan leuker dan samen gezellig zandkoekjes te gaan maken?

Met dit makkelijke recept van Betty’s Kitchen (en een héle kleine aanpassing van mijn kant) heb ik hier het ideale recept voor de lekkerste zandkoekjes voor je. Heel leuk om te doen, supermakkelijk te maken en vooral heel erg lekker. De pot is al bijna leeg, en dat zegt denk ik wel genoeg!

Recept

Ingrediënten

ca. 40 koekjes

  • 200 gr. bloem
  • 125 gr. roomboter (direct uit de koelkast)
  • 100 gr. witte basterdsuiker
  • 4 gr. vanillesuiker
  • 1 eierdooier
  • 1/4 tl. zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 160 graden en bedek twee bakplaten met bakpapier, bewaar deze buiten je oven. Zeef de bloem en de basterdsuiker boven een grote kom en doe daar het zout en de vanillesuiker bij. Roer alles met een garde even door elkaar zodat alles goed mengt. Hierna snijd je de boter in kleine blokjes (echt klein) en prak je deze met een vork door het bloemmengsel heen.

Tenslotte doe je er de eidooier bij en kneed je alles met je handen tot je een mooie bol deeg overhoudt. Wikkel deze deegbal losjes in wat vershoudfolie en laat deze ongeveer een half uurtje in je koelkast liggen.

Bestrooi je aanrecht ruim met bloem en haal de deegbal uit de koelkast en sla deze goed plat op je aanrecht. Maak er met een deegroller (ook even bestrijken met wat bloem of strooi wat bloem over je deeg) een mooie plak van ongeveer een halve centimeter van. Steek nu de koekjes eruit met een steekvorm en verwijder de restanten deeg die nog niet uitgestoken zijn. Haal de koekjes met een spatel voorzichtig van je aanrecht en schuif deze op de bakplaten met bakpapier.

De restjes deeg kneed je opnieuw tot een bal, slaat deze weer plat en rol weer uit om er nog meer koekjes uit te steken. Dit herhaal je tot je al het deeg hebt gebruikt waarna je de bakplaten in je voorverwarmde oven kan schuiven.

Laat de koekjes ongeveer 20 minuten bakken in de oven en kijk na een kwartier even of ze niet te hard gaan. Als ze mooi goudbruin zijn geworden haal je de bakplaten uit de oven en kan je de koekjes af laten koelen. Bewaar ze in een afgesloten trommel of weckfles met eventueel een keukenpapiertje eroverheen zodat ze niet slap worden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'De lekkerste zandkoekjes maak je zo'
Afbeelding bij 'De lekkerste zandkoekjes maak je zo'
Afbeelding bij 'De lekkerste zandkoekjes maak je zo'
Afbeelding bij 'De lekkerste zandkoekjes maak je zo'
Afbeelding bij 'De lekkerste zandkoekjes maak je zo'
Afbeelding bij 'De lekkerste zandkoekjes maak je zo'