Robuuste chocoladekoeken met Nutella en stukjes chocola

Robuuste chocoladekoeken met Nutella en stukjes chocola

Toen ik laatst weer zelf Nutella had gemaakt had ik me verkeken op de hoeveelheid. Het potje was kleiner dan ik dacht en ik had dus flink wat Nutella over. Geluikkig had ik er snel een bestemming voor gevonden, robuuste chocoladekoeken met Nutella en stukjes chocola.

Heerlijke koeken die echt super makkelijk te maken zijn. Je kan alles met een lepel en je handen kneden en maakt er daarna een aantal flinke koeken van. Nog geen tien minuten later zijn ze al klaar, lekker krokant van buiten en heerlijk zacht van binnen. Natuurlijk ook te maken met Nutella uit een potje.

Recept

Ingrediënten

18 koeken

  • 120 gr. Nutella (recept)
  • 100 gr. fijne kristalsuiker
  • 150 gr. bloem
  • 50 gr. pure chocolade (70% cacao)
  • 1 ei
  • 4,5 gr. bakpoeder
  • snufje zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet vast twee bakplaten klaar die je hebt bekleed met bakpapier.

Zeef de bloem boven een mengkom en voeg hier het bakpoeder, wat zout en de suiker aan toe. Roer even goed door elkaar met een garde en schep er de Nutella bij. Breek een ei boven de mengkom en roer alle ingrediënten met een spatel of lepel door elkaar. Zodra alles een beetje begint te mengen kneed je verder met je handen tot je er een mooie bal van kan maken.

Snij nu de chocolade in grove stukjes en maak de bal deeg in je mengkom plat. Druk er een holte in en doe daar de stukjes chocolade in. Kneed alles nog kort door elkaar zodat de chocolade goed door het deeg is gemengd.

Maak nu per bakplaat negen balletjes deeg die je een beetje platdrukt, zorg voor voldoende afstand tussen de hoopjes deeg want de koeken lopen nog link uit. Schuif de bakplaten nu acht minuten in de voorverwarmde oven, de koeken zijn klaar als de buitenkant donker begint te kleuren.

Haal de chocoladekoeken uit de oven en laat ze kort afkoelen op de bakplaat. Schep ze daarna met een flinke spatel op een taartrooster om verder af te koelen. Als je de koeken van de bakplaat haalt zijn ze nog erg zacht, dus schep ze er voorzichtig af.

Je kan in plaats van deze robuuste koeken ook kleinere koeken maken, hou er dan rekening mee dat de oventijd iets korter wordt.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Robuuste chocoladekoeken met Nutella en stukjes chocola'
Afbeelding bij 'Robuuste chocoladekoeken met Nutella en stukjes chocola'
Afbeelding bij 'Robuuste chocoladekoeken met Nutella en stukjes chocola'
Afbeelding bij 'Robuuste chocoladekoeken met Nutella en stukjes chocola'
Afbeelding bij 'Robuuste chocoladekoeken met Nutella en stukjes chocola'
Afbeelding bij 'Robuuste chocoladekoeken met Nutella en stukjes chocola'