Supermakkelijke chocoladecake

Supermakkelijke chocoladecake

Op internet vind je misschien wel duizenden recepten voor een chocoladecake. Ik heb er verschillende geprobeerd maar dit recept dat ik ergens in een achteraf hoekje op het internet vond (inmiddels offline) beviel mij het best. Ik heb deze supermakkelijke chocoladecake al verschillende keren gemaakt en iedere keer was hij weer even lekker.

Wil je zelf ook deze makkelijke chocoladecake maken? Volg de eenvoudige stappen uit het recept en denk er vooral aan om na een half uurtje in de oven een stuk alumiumfolie over de cakevorm te spannen. Succes gegarandeerd!

Recept

Ingrediënten (1 grote cake)

  • 250 gr. roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gr. suiker
  • 250 gr. bloem
  • 50 gr. cacao
  • 5 eieren
  • 1/2 zakje bakpoeder (8 gram)
  • scheutje melk

Bereidingswijze

Verwarm de oven vast voor op 160 graden en zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is zodat deze makkelijk te verwerken is.

Snijd de boter in niet al te grote blokjes en doe deze samen met de suiker in je keukenmachine. Mix de boter en de suiker tot het een kruimige substantie is geworden. Voeg nu de eieren toe (je hoeft geen eidooiers te scheiden, ik zei toch supermakkelijk) en mix het geheel nog eventjes.

Zeef de bloem en voeg deze samen met het bakpoeder en de cacao toe aan de keukenmachine. Nog even mixen en op het laatst een beetje melk toevoegen tot je een mooi dik beslag hebt. Vet de cakevorm in met boter en spatel het chocoladebeslag in de vorm. Let er op dat je niet te ver over de helft van het cakeblik komt omdat de cake in de oven nog een stuk omhoog zal komen.

Zet de gevulde cakevorm in de voorverwarmde oven en zet de wekker op 30 minuten. Haal de cakevorm na 30 minuten eventjes uit de oven, geen minuut eerder! Leg over de cakevorm een vel alumiumfolie en zet nog eens een half uur in de oven. Heb je intussen even de tijd om de spatel af te likken en de keukenmachine vast af te wassen ;)

Controleer na een half uurtje met een satéprikker of de cake niet meer vochtig is, steek de prikker er gewoon in het midden van de cake helemaal in en kijk of deze droog blijft. Is de prikker nog nat dan laat je hem nog eventjes in de oven staan.

Zodra de cake klaar is kan je deze op een taartrooster storten en een beetje laten afkoelen. Even met een spatel aan de zijkantjes van de vorm schuiven en hij komt zo los! Zelf haal ik deze altijd meteen uit de vorm, anderen zweren erbij om hem eerst af te laten koelen.

En tadaa, je supermakkelijke chocoladecake is klaar om opgegeten te worden. Geniet ervan!

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Supermakkelijke chocoladecake

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens