Super makkelijke chocoladecake

Super makkelijke chocoladecake

Op internet vind je misschien wel duizenden recepten voor een chocoladecake. Ik heb er verschillende van geprobeerd, ik ben namelijk dol op cake. Dit recept vond ik ergens in een achteraf hoekje op het internet (inmiddels offline) en beviel mij het best. Ik heb deze super makkelijke chocoladecake al verschillende keren gemaakt. Iedere keer was hij weer even lekker.

Wil je zelf ook deze makkelijke chocoladecake maken? Volg de eenvoudige stappen uit het recept. Denk er vooral aan een stuk aluminiumfolie over de cakevorm te spannen. Dat doe je nadat deze een half uurtje in de oven heeft gestaan. Ik hoop dat je deze chocoladecake eens probeert. Succes gegarandeerd! En bak je liever iets anders? Dan vind je hier nog veel meer lekkere bakrecepten.

Recept

Ingrediënten

1 grote cake

  • 250 gr. roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gr. suiker
  • 250 gr. bloem
  • 50 gr. cacao
  • 5 eieren
  • 1/2 zakje bakpoeder (8 gram)
  • scheutje melk

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven vast voor op 160 graden. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Zo is deze later makkelijker te verwerken. Haal ook de eieren een half uurtje van tevoren uit de koelkast. Snijd de boter in niet al te grote blokjes. Doe deze samen met de suiker in een mengkom. Mix de boter en de suiker tot het een kruimige substantie is geworden. Hiervoor gebruik je een handmixer of keukenmachine. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Voeg nu de eieren stuk voor stuk toe terwijl je blijft mixen.

Maak het cakebeslag

Zeef de bloem en voeg deze samen met het bakpoeder en de cacao toe aan de mengkom. Spatel nu alles goed door elkaar. Je kan hiervoor ook de mixer gebruiken maar dan wordt het iets minder luchtig. Voeg vervolgens een scheutje melk toe en meng alles nog een keertje. Vet de cakevorm in met boter.

Knip eventueel een vel bakpapier in de breedte van je cakevorm. Leg dit in de vorm en bekleed ook de zijkanten ermee. Zo is de cake straks makkelijker uit de vorm te halen. Spatel vervolgens het chocoladebeslag in de vorm. Let er op dat je niet te ver over de helft van het cakeblik komt. De cake komt in de oven namelijk nog een stuk omhoog. Zelf gebruik ik hiervoor een cakevorm van ongeveer 30 centimeter.

Bak de chocoladecake

Zet de cakevorm nu in het midden de voorverwarmde oven. Zet de wekker op 30 minuten. Haal de cake na 30 minuten eventjes uit de oven, geen minuut eerder! Leg een vel aluminiumfolie over de cakevorm. Zet nog eens een half uur in de oven. Controleer dan of de cake gaar is. Dit doe je door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit dan is de cake goed. Zit er nog wat beslag aan? Dan bak je de cake steeds vijf minuten langer. Controleer na iedere keer met de satéprikker.

Laat afkoelen

Is de chocoladecake gaar? Laat deze dan ongeveer tien minuten afkoelen in de vorm. Hierna haal je deze voorzichtig uit de vorm. Zit de cake vast? Steek dan met een spatel voorzichtig langs de zijkanten. Laat de chocoladecake verder afkoelen op een taartrooster.

Je kan de cake ongeveer twee dagen bewaren. Hierna wordt deze te droog. Verpak de cake in aluminiumfolie of bewaar in de cakevorm. Dek deze dan ook even af met wat aluminiumfolie.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Super makkelijke chocoladecake'
Afbeelding bij 'Super makkelijke chocoladecake'
Afbeelding bij 'Super makkelijke chocoladecake'
Afbeelding bij 'Super makkelijke chocoladecake'
Afbeelding bij 'Super makkelijke chocoladecake'

Voedingswaarden per plakje

  • Energie 284 kcal.
  • Vetten 16 gr.
  • Waarvan verzadigd 10 gr.
  • Koolhydraten 29 gr.
  • Waarvan suikers 17 gr.
  • Vezels 1 gr.
  • Eiwitten 4 gr.
  • Zout 0.3 gr.
  • Natrium 120 mg.