Barbecue bacon beef plaatpizza

Barbecue bacon beef plaatpizza

De barbecue bacon beef pizza’s waren bij mij vroeger bij wijze van spreken niet aan te slepen. Altijd als ik een pizza bestelde koos ik voor de pizza met barbecuesaus, het water liep me al in de mond als ik er alleen aan dacht. Helaas voor de pizzabakker maak ik ze tegenwoordig zelf, en lekker dat ze zijn!

Deze barbecue bacon beef plaatpizza heb je echt binnen een half uurtje op tafel staan, samen met een gezonde salade kan je dan genieten van een snelle maar vooral heel erg lekkere pizza. Het gehakt en de bacon bak je even kort aan en doe je daarna op de pizza. Het geheim van deze pizza is dat je hem eerst even bakt zonder topping én insmeert met zelfgemaakte knoflookolie.

Als je kiest voor een kant en klaar pizzadeeg van bv. Tante Fanny heb je deze pizza supersnel klaar. Nog leuker en lekkerder is het om zelf je pizzadeeg te maken, het recept voor zelfgemaakt pizzadeeg vind je natuurlijk ook op Kookidee.nl.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. pizzadeeg
  • 150 gr. baconreepjes
  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 125 gr. belegen kaas (geraspt)
  • verse basilicum
  • 3 teentjes knoflook
  • barbecuesaus (bv. van Calvé)
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet vast een met bakpapier beklede bakplaat klaar.

Pel de teentjes knoflook en doe deze samen met een scheutje olijfolie en wat versgemalen peper in een hoge beker. Pureer tot knoflookolie met een staafmixer en zet klaar voor zo. Verdeel het pizzadeeg over de bakplaat zodat het overal even dik is en smeer de bodem in met de knoflookolie. Zet de bodem 6 minuten in de voorverwarmde oven.

Rul het gehakt met wat peper en zout in een hapjespan en bak de bacon zo'n 5 minuten aan in een droge koekenpan. Haal de pizzabodem uit de oven en smeer deze in met barbecuesaus, let er op dat je het niet te dik insmeert omdat de saus anders zal overheersen. Verdeel het gehakt en de gebakken bacon over de pizzabodem.

Snijd de paprika in ringen en de rode ui in halve ringen, laat de mozzarella uitlekken en snijd deze eerst in plakjes en daarna in reepjes. Strooi de reepjes mozzarella over de pizza en verdeel er daarna de gesneden rode ui en de paprika over. Bestrooi alles met nog wat versgemalen peper en de geraspte kaas en snipper daar nog wat blaadjes verse basilicum over.

Schuif de pizza nog zo'n 10 minuten in de oven en je zelfgemaakte barbecue bacon beef pizza is klaar om opgegeten te worden.

Tip: voor nog wat extra smaak kan je er gedroogde Italiaanse kruiden overheen strooien als de pizza de tweede keer de oven in gaat.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Barbecue bacon beef plaatpizza'
Afbeelding bij 'Barbecue bacon beef plaatpizza'
Afbeelding bij 'Barbecue bacon beef plaatpizza'
Afbeelding bij 'Barbecue bacon beef plaatpizza'
Afbeelding bij 'Barbecue bacon beef plaatpizza'
Afbeelding bij 'Barbecue bacon beef plaatpizza'
Afbeelding bij 'Barbecue bacon beef plaatpizza'