Bloemkool ovenschotel met gebakken spekjes, paprika en roomkaas

Bloemkool ovenschotel met gebakken spekjes, paprika en roomkaas

Met een lekkere ovenschotel maak je me altijd blij, en deze ovenschotel was zeker geen uitzondering. De smaak van bloemkool en paprika is gewoon heel erg lekker en de gebakken spekjes en saus van roomkaas maakten het helemaal af.

Deze ovenschotel is gelukkig erg makkelijk te maken en zou je zeker eens moeten proberen. Je kookt de aardappeltjes even voor, snijd alle ingrediënten en schuift alles in de oven. En na 20 minuten haal je er een heerlijke bloemkool ovenschotel uit. Het makkelijke recept vind je hieronder, probeer hem zelf eens.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 600 gr. vastkokende aardappelen
  • 1 grote bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 125 gr. spekreepjes
  • 250 ml. melk
  • 25 gr. bloem
  • 75 gr. roomkaas, bv. Philadelpia
  • 100 gr. geraspte belegen kaas
  • Italiaanse kruiden
  • paneermeel
  • peper en zout
  • klontje roomboter

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 190 graden en zet vast een ingevette ovenschaal klaar.

Schil de aardappelen en kook deze 15 minuten, giet af en laat even droogstomen. Snijd de roosjes van de bloemkool en kook deze ongeveer 5 minuten beetgaar, laat uitlekken in een vergiet en laat even afkoelen. Snijd de aardappelen in dikke schijfjes, de bloemkoolroosjes in plakjes en snijd de paprika in kleine reepjes.

Verwarm de melk in een steelpannetje en roer er beetje bij beetje de bloem door. Voeg naar smaak peper, zout en de Italiaanse kruiden toe en breng voorzichtig aan de kook. Zodra de saus dik begint te worden schep je er de roomkaas bij en roert alles goed door. Zet het vuur laag en houd nog even warm. Bak intussen de spekjes krokant in een droge koekenpan.

Verdeel de aardappelschijven over de bodem van de ovenschaal en bestrooi met een laagje paneermeel. Leg hier de plakjes bloemkool overheen en strooi daar bovenop de stukjes paprika en gebakken spekjes. Giet hier de saus van de roomkaas over en verdeel goed over de bovenkant, strooi er nog wat extra Italiaanse kruiden over.

Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas en strooi daar nog een laagje paneermeel overheen. Snijd wat kleine klontjes boter en verdeel deze over het paneermeel. Schuif de ovenschotel 20 minuten in je voorverwarmde oven en klaar is je bloemkool ovenschotel.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Bloemkool ovenschotel met gebakken spekjes, paprika en roomkaas

Bloemkool ovenschotel met gebakken spekjes, paprika en roomkaas

Bloemkool ovenschotel met gebakken spekjes, paprika en roomkaas

Bloemkool ovenschotel met gebakken spekjes, paprika en roomkaas

Bloemkool ovenschotel met gebakken spekjes, paprika en roomkaas

Bloemkool ovenschotel met gebakken spekjes, paprika en roomkaas

Bloemkool ovenschotel met gebakken spekjes, paprika en roomkaas

Bloemkool ovenschotel met gebakken spekjes, paprika en roomkaas

Bloemkool ovenschotel met gebakken spekjes, paprika en roomkaas

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens