Broccoli en worteltjes in oestersaus met rijst en reepjes omelet

Broccoli en worteltjes in oestersaus met rijst en reepjes omelet

Broccoli vind ik uit de wok altijd erg lekker, de groente blijft dan namelijk goed knapperig. Zo maakte ik laatst broccoli en worteltjes in oestersaus met rijst en reepjes omelet. Een eenvoudig en heerlijk roerbakmaaltje dat je zo hebt gemaakt.

De broccoli kook ik kort voor waarna ik het snel af laat koelen, aan het einde wok ik het dan nog kort mee. De oestersaus geeft het gerecht een lekker smaakje, eventueel kan je nog wat sojasaus toevoegen. Het makkelijke roerbakrecept vind je hieronder, ideaal als je snel iets lekkers op tafel wil zetten.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. rijst, bv. basmatirijst
  • 4 eieren
  • 1 broccoli
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 200 gr. bospeen
  • 6 lenteuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el. oestersaus
  • 2 el. sojasaus, optioneel
  • vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • wokolie
  • ketjap manis, optioneel

Bereidingswijze

Zet een flinke pan water op het vuur voor de rijst, breng aan de kook. Breng ook vast in kleinere kookpan een laagje water aan de kook. Zet tenslotte de wok vast op het vuur zodat deze door en door warm kan worden.

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en houd warm voor zo. Snijd intussen de roosjes van de broccoli en kook deze in drie minuten beetgaar. Wil je ook de (in stukjes gesneden) stronk meekoken dan kook je deze eerst vier minuten, daarna doe je de roosjes er nog drie minuten bij. Giet de broccoli af in een vergiet en koel direct af met koud stromend water. Laat de broccoli uitlekken voor zo.

Maak de bospeen schoon, verwijder het loof en de onderkant en snijd in dunne plakjes. Pel de knoflook en hak zo fijn mogelijk. Verhit een scheutje wokolie in de wok en voeg de fijngehakte knoflook en plakjes bospeen toe. Kruid met een flinke snuf vijfkruidenpoeder en roerbak zo'n vijf minuten.

Borstel intussen de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren. Roerbak de kastanjechampignons een paar minuten mee en kruid met wat peper en zout. Snijd de lenteuitjes in ringetjes en voeg toe aan de wok. Doe er de oestersaus bij en roerbak op hoog vuur nog een paar minuten. Wil je een iets minder zoete saus doe er dan nog twee eetlepels sojasaus bij.

Verwarm intussen een koekenpan en klop vier eieren los in een mengkom. Kruid de eiren met een snuf vijfkruidenpoeder en wat peper. Verhit een klein beetje wokolie in de koekenpan en bak een omelet van het eiermengsel. Wip steeds de onderkant van de omelet op en houd de pan even schuin zodat het vloeibare ei onder de omelet loopt.

Als de bovenkant van je omelet net begint te stollen schuif je de omelet op een bord. Rol de omelet voorzichtig op en snijd in rolletjes. Roerbak de broccoli nog kort mee in de wok tot deze goed warm is. Serveer de rijst op de borden en schep hier het roerbakmengsel naast. Leg er wat rolletjes omelet bij en je makkelijke wokmaaltijd is klaar. Breng de rijst eventueel extra op smaak met wat ketjap manis.

Tip: wil je de rijst leuk serveren? Schep het in een koffiekopje en druk aan met de bolle kant van je lepel. Zet een bord ondersteboven op het kopje en draai het geheel om. Tik een paar keer met de achterkant van je lepel op het kopje en til voorzichtig op.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Broccoli en worteltjes in oestersaus met rijst en reepjes omelet

Broccoli en worteltjes in oestersaus met rijst en reepjes omelet

Broccoli en worteltjes in oestersaus met rijst en reepjes omelet

Broccoli en worteltjes in oestersaus met rijst en reepjes omelet

Broccoli en worteltjes in oestersaus met rijst en reepjes omelet

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens