Broccolistamppot met shiitake en rosbieflapjes

Broccolistamppot met shiitake en rosbieflapjes

Deze heerlijke broccolistamppot met shiitake en rosbieflapjes heb je lekker snel op tafel staan. Je hebt er niet veel voor nodig en dit makkelijke receptje heb je echt zo gemaakt. De shiitake bak ik apart en schep ik er overheen, een erg lekkere combinatie.

Door te kiezen voor rosbieflapjes is ook het vlees bij je stamppotje binnen no time klaar. Je hoeft de rosbieflapjes maar een paar minuten te braden. Zowel de shiitake als het vlees bakte ik met wat ketjap. Wil je deze stamppot zelf eens proberen dan vind je hier het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • 2 stronken broccoli
  • 200 gr. shiitake
  • ca. 500 gr. rosbieflapjes
  • scheutje melk
  • ketjap manis
  • peper en zout
  • klontje boter + boter om te bakken

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Zet een flinke stamppotpan op het vuur en breng hierin een laag water aan de kook, de aardappels moeten zo volledig onder staan. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.

Snij intussen de roosjes van de broccoli en snijd de stronk daarna in kleine stukjes. Als de aardappels vijf minuten koken voeg je de gesneden steeltjes broccoli toe, weer vijf minuten later voeg je ook de roosjes toe aan de pan. Zet intussen vast een flinke koekenpan of hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.

Borstel de shiitake schoon en snijd de harde onderkant van de steeltjes. Snijd de shiitake vervolgens in reepjes en smelt een klontje boter in de koekenpan. Bak de reepjes shiitake in ongeveer tien minuten met ruim peper en zout en sprenkel er naar smaak de ketjap over. Schep tijdens het bakken regelmatig om. Bewaar in een kommetje voor zo en laat de pan op het vuur.

Giet de aardappelen af en doe er een klontje boter en een scheutje melk bij. Stamp de aardappels en de broccoli tot een mooie stamppot en kruid met een beetje peper. Smelt weer een klontje boter in de koekenpan en bak de rosbieflapjes in ongeveer drie minuten, sprenkel er tijdens het bakken wat ketjap over en draai de lapjes regelmatig om. Kruid ze als ze klaar zijn met wat versgemalen peper en zout.

Schep de stamppot op de borden en schep hier de gebakken reepjes shiitake over. Leg de rosbieflapjes ernaast en druppel nog wat van het bakvet over je stamppot.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Broccolistamppot met shiitake en rosbieflapjes'
Afbeelding bij 'Broccolistamppot met shiitake en rosbieflapjes'
Afbeelding bij 'Broccolistamppot met shiitake en rosbieflapjes'
Afbeelding bij 'Broccolistamppot met shiitake en rosbieflapjes'
Afbeelding bij 'Broccolistamppot met shiitake en rosbieflapjes'