Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise

Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise

Ik ben gek op carpaccio én op wraps, dus waarom zou ik ze niet eens combineren? Zo ontstonden deze heerlijke carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise. Een erg lekker maaltje dat je echt zo hebt gemaakt en geweldig smaakt. Het kost je maar een paar minuten en is zeker het proberen waard.

Ik at de carpacciowraps als avondeten, serveer er dan nog wel een lekkere salade bij. Ook als lunchgerecht of borrelhapje zijn deze wraps met carpaccio een aanrader. In dat laatste geval snijd je ze gewoon in kleinere stukjes en serveer je ze met een cocktail- of tapasprikker. Het recept vind je hieronder, zeker eens proberen dus.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 300 gr. rundercarpaccio
  • 100 gr. veldsla
  • 65 gr. pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas
  • 6 el. mayonaise
  • truffelolie (of olijfolie met truffelaroma)
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm een koekenpan op laag vuur en rooster hier de pijnboompitten in. Je hoeft geen olie toe te voegen en haalt de pitten er weer uit zodra ze beginnen te kleuren en je ze begint te ruiken. Laat ze afkoelen op een schoteltje.

Doe intussen de mayonaise in een schaaltje en voeg hier naar smaak truffelolie bij, zelf gebruikte ik ongeveer twee theelepels. Breng verder op smaak met wat versgemalen peper en smeer de truffelmayonaise uit over de wraps, je hoeft de wraps niet op te warmen.

Verdeel de veldsla over de wraps en leg hier de carpaccio op. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en strooi de geroosterde pijnboompitjes over de wraps. Kruid nog met wat peper en zout en rol de wraps strak op, halveer de wraps en serveer ze.

Wil je deze carpacciowraps als snack gebruiken? Maak ze dan iets vantevoren en rol ze op, verpak iedere wrap strak in vershoudfolie en leg nog even in de koelkast. Snijd daarna in kleine stukjes en steek er een tapasprikker in om ze bij elkaar te houden.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise

Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise

Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens