Een Oosterse frittata met Chinese kool en shiitake

Een Oosterse frittata met Chinese kool en shiitake

Als je koelkast nog vol spullen ligt kan je er altijd een lekkere frittata mee maken. Zo gingen wij laatst op vakantie en lag er nog van alles in onze koelkast. Ik kocht er nog wat taugé bij en een heerlijke Oosterse frittata met Chinese kool en shiitake was zo gemaakt.

De smaken combineren prima en met een frittata ben je eigenlijk altijd zo klaar. Ik heb de ingrediënten kort aangebakken in een hapjespan en daarna met het eiermengsel in een springvorm gedaan. En 25 minuten later kwam er een heerlijke Oosterse frittata uit de oven tevoorschijn. Hier vind je het recept.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 Chinese kool
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gr. taugé
  • 200 gr. shiitake
  • 5 eieren
  • scheut yoghurt
  • sojasaus
  • vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • wokolie
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een ingevette springvorm klaar. Zet ook vast een hapjespan of wok op laag vuur zodat deze goed warm wordt.

Verwijder de onderkant en de buitenste bladeren van de Chinese kool. Was de kool en stapel steeds een aantal bladeren op elkaar, rol op en snijd er reepjes van. Laat even uitlekken in een vergiet en zet apart voor zo.

Snij de bovenkant van beide paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd van beide paprika's vier ringen en bewaar deze voor zo, snijd de rest van de paprika's in kleine stukjes en zet apart. Pel de rode ui en de tenen knoflook, snij de ui in partjes en hak de knoflook goed fijn.

Verhit een scheutje wokolie in de koekenpan of wok en bak hier de ui en knoflook kort in aan, voeg de fijngesneden rode en gele paprika toe (niét de ringen!) en bak een paar minuten mee. Snij intussen de harde onderkant van de shiitakes en snij de rest in reepjes, roerbak de shiitake kort mee.

Voeg een flinke scheut sojasaus toe en roerbak een minuutje op hoog vuur tot deze volledig is opgenomen, kruid met wat vijfkruidenpoeder en roer even door. Voeg nu de Chinese kool toe en roerbak een minuutje mee, voeg tenslotte de taugé toe en roerbak ook een minuut mee. Zet het vuur uit en schep het mengsel in je springvorm.

Breek vijf eieren boven een mengkom en voeg hier een flinke scheut yoghurt aan toe. Breng op smaak met een snufje vijfkruidenpoeder en wat versgemalen peper en zout. Roer het mengsel goed door elkaar en giet over de roergebakken groente in de springvorm.

Halveer de ringen rode en gele paprika en leg deze om en om bovenop het eiermengsel in de springvorm. Zet de springvorm nu 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven om de frittata gaar te bakken.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Een Oosterse frittata met Chinese kool en shiitake

Een Oosterse frittata met Chinese kool en shiitake

Een Oosterse frittata met Chinese kool en shiitake

Een Oosterse frittata met Chinese kool en shiitake

Een Oosterse frittata met Chinese kool en shiitake

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens