Een snelle pastasalade met gerookte kipfilet

Een snelle pastasalade met gerookte kipfilet

Pastasalades staan bij mij symbool voor lekker weer. Zodra de lente echt begint te komen verdwijnen de stamppotten langzaam uit beeld en komen daar frissere en lichtere gerechten voor terug. Nu de zon steeds warmer begint te worden en de lente steeds dichterbij komt wordt het dus tijd voor de eerste pastasalade van het jaar.

Deze snelle pastasalade met gerookte kipfilet staat binnen een kwartiertje op tafel. Het is erg makkelijk om te maken en je kan er doorheen doen wat jij lekker vindt. Ik heb deze keer gekozen voor de onderstaande combinatie. Wil je zelf ook alvast een beetje in de lentestemming komen? Het snelle recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. pasta
  • 200 gr. gerookte kipfilet
  • 200 gr. mais
  • 2 appels
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 3 eieren
  • 1 sjalotje
  • handje verse basilicum
  • 50 gr. pijnboompitjes
  • Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Kook de eieren circa 9 minuten tot deze hardgekookt zijn en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de pasta circa 2 minuten korter dan aangegeven om deze 'al dente' te krijgen, dan heeft deze net iets meer bite. Zet vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.

Snijd de appels in plakjes en daarna in kleine blokjes, boen de schil eerst even schoon want je hoeft de appels niet te schillen. Halveer de cherrytomaatjes en zet apart voor zo. Snipper het sjalotje en snijd de verse basilicum met een koksmes in dunne reepjes.

Pel de eieren en snijd deze in stukjes. Rooster de pijnboompitjes kort in de koekenpan, je hoeft geen olie of boter toe te voegen. Zodra de pijnboompitjes donkerder worden en je ze begint te ruiken doe je ze even in een bakje zodat ze af kunnen koelen, bewaar voor zo.

Giet de pasta af in een vergiet en spoel na met koud water, doe de pasta in een slakom en hussel door elkaar met een klein scheutje olijfolie. Snijd de kipfilet in dikke plakjes en doe door de pasta. Meng er vervolgens de rest van de ingrediënten bij en breng op smaak met wat peper en zout en een scheutje olijfolie.

Serveer de pastasalade en rasp er boven het bord nog wat Parmezaanse kaas over, giet er nog een klein scheutje extra olijfolie over en je snelle pastasalade is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een snelle pastasalade met gerookte kipfilet'
Afbeelding bij 'Een snelle pastasalade met gerookte kipfilet'
Afbeelding bij 'Een snelle pastasalade met gerookte kipfilet'