Gebakken ei met serranoham, kaas en basilicum

Gebakken ei met serranoham, kaas en basilicum

Soms heb je wel eens van die dagen dat je bijna niets in huis hebt en toch wat moet koken. Zo ontstond bij mij dit recept voor een gebakken ei met Serranoham, kaas en basilicum. Een supersnel en makkelijk maaltje dat verrassend lekker smaakte.

Ik roosterde de boterhammen eerst in de koekenpan met wat olijfolie en grof zeezout. Hierdoor veranderde deze veredelde uitsmijter in een verrassend lekker gerechtje dat je zowel ‘s avonds als bij de lunch kan eten. Zelf eens proberen? Dan vind je het makkelijke recept hieronder.

Recept

Ingrediënten (2 personen)

  • 4 boterhammen
  • 4 eieren
  • 80 gr. serranoham
  • jonge kaas
  • verse basilicum
  • peper
  • grof zeezout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Dit makkelijke avondmaaltje of lunchgerecht heb je echt zo gemaakt. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en leg twee boterhammen in de pan. Terwijl de onderkant wordt gegrild sprenkel je aan de andere kant wat olijfolie en strooi je er grof zeezout over. Zodra de onderkant krokant is draai je de boterhammen om en grilt de andere kant. Haal de gegrilde boterhammen uit de pan en laat de pan op het vuur staan.

Verwarm een scheut olijfolie in de koekenpan en scheur de serranoham in stukjes. Doe in de koekenpan en breek er meteen twee eieren over, rasp er wat jonge kaas overheen en breng op smaak met versgemalen peper en wat grof zeezout.

Als de eieren zijn gestold en de kaas is gesmolten scheur je er wat verse blaadjes basilicum over. Doe het gebakken ei met serranoham, kaas en basilicum op de gegrilde boterhammen en dien direct op.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Gebakken ei met serranoham, kaas en basilicum

Gebakken ei met serranoham, kaas en basilicum

Gebakken ei met serranoham, kaas en basilicum

Gebakken ei met serranoham, kaas en basilicum

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens