Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham

Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham

Ik ben dol op bietjes maar vind het schoonmaken een vervelend klusje. Bietjes zijn dan ook een van de weinige groenten die ik soms kant-en-klaar koop, niet doorvertellen hoor. Ik was dan ook heel erg blij toen ik het recept voor geroosterde bietjes vond, een perfecte oplossing want je hoeft ze alleen maar even schoon te boenen.

De zoete smaak van de bietjes komt helemaal tot zijn recht in dit makkelijke maar oh zo lekkere gerechtje. En je hebt het ook nog eens zo voorbereid waarna de oven de rest van het werk doet. Heel erg lekker in combinatie met gebakken aardappeltjes.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 6 tot 8 rode bieten (ongeschild en ongekookt)
  • 200 gr. serranoham (plakjes)
  • verse tijm
  • vloeibare honing
  • grof zeezout
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 180 graden en leg voor iedere biet een vel alumiumfolie klaar.

Veeg de bieten goed schoon met een borstel of doek zodat er geen aarde meer op zit. Snijd met een scherp mes een klein stukje van de boven- en onderkant zodat er geen loof of wortels meer aan zitten.

Leg de biet in het midden van een stuk aluminiumfolie en snijd aan de bovenkant een kruisje met een mes. Ris hier naar smaak verse tijm over en bestrooi met grof zeezout, giet hier tenslotte wat vloeibare honing over en vouw het pakketje dicht. Herhaal dit voor alle bieten.

Leg de bieten 60 minuten in je voorverwarmde oven en haal ze er aan het einde uit, laat ze een paar minuten afkoelen en verwijder dan het alumiumfolie. Snijd de bieten in partjes en doe in een schaal en bestrooi met wat versgeraspte Parmezaanse kaas. Maak rolletjes van de serranoham en leg deze boven op de bietjes.

Serveer de geroosterde bietjes met een schaal perfect gebakken aardappeltjes en genieten maar. Als kind was ik trouwens al dol op de smaak van bietjes, als ik jarig was stonden ze steevast op het menu waar andere kinderen natuurlijk voor pannenkoeken kozen. Toen zat lekker eten er dus al een beetje in.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham

Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham

Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham

Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham

Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham

Geroosterde bietjes met tijm, honing en serranoham

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens