Het lekkerste broodje hamburger ooit

Het lekkerste broodje hamburger ooit

Zo af en toe maak je iets lekkers waarbij het water van tevoren al uit je mond loopt. Dit broodje hamburger is daar het ultieme voorbeeld van. De combinatie van alle smaken is gewoonweg heerlijk en als je het eenmaal hebt gegeten vallen alle andere broodjes hamburger in het niet.

Dit lekkerste broodje hamburger ooit maak ik met ossenhaas, vertel dat niet aan je slager want die verklaart je voor gek. Dit broodje vult trouwens gigantisch dus kies het voor een lekker zware lunch of gewoon als hoofdgerecht.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 700 gr. ossenhaas
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 30 gr. vers broodkruim of paneermeel
  • 2 el. tomatenpuree
  • 1 el. worcestersaus
  • 2 el. fijngehakte peterselie
  • peper en zout

Ingrediënten garnering

  • 2 uien
  • 4 eieren
  • 30 gr. roomboter + wat extra
  • 4 plakjes kaas
  • 4 plakjes spek
  • 4 hamburgerbroodjes (groot!)
  • fijngesneden sla
  • 2 tomaten
  • 4 grote plakjes biet
  • 4 ananasringen
  • eventueel tomatenketchup

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Steek allereerst de barbecue aan en zorg dat deze goed op temperatuur is. Gebruik je een grillpan zet deze dan vast op een laag vuurtje zodat die goed heet wordt.

Zorg dat de ossenhaas op kamertemperatuur is en snijd deze in kleine stukjes, doe dit in de keukenmachine en maal er gehakt van. Kneed dit gehakt nu met 1 ei, 1 gesnipperd uitje, het broodkruim, wat fijngehakte peterselie en de worcestersaus en voeg naar smaak peper en zout toe. Let op voor vieze handen maar het is het meer dan waard.

Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en maak er 4 mooie burgers van door er balletjes van te vormen en deze goed plat te slaan en drukken. Hierna eventjes afgedekt apart houden tot ze op de barbecue of in de pan kunnen.

Snijd de 3 overgebleven uien in dunne ringetjes en bak deze even in een koekenpan in de roomboter. Bak de uien tot ze aan beide kanten goed bruin zijn en leg ze aan de rand van de barbecue zodat ze warm blijven. Vet het rooster of de grillpan goed in en bak de hamburgers tot ze gaar zijn, ongeveer 3 tot 4 minuten per kant. Leg op elke hamburger een plak kaas en houd ze nog even warm.

Bak intussen 4 eitjes en daarna even het spek tot dit een beetje knapperig wordt. Snij de tomaten in plakjes en dep de ananasringen droog met een keukenpapiertje.

Snijd de broodjes doormidden en beleg de onderste helft met de fijngesneden sla, plakjes tomaat, een grote plak biet, een ananasring en de hamburger. Leg daarop wat gebakken ui, het gebakken ei en een plakje spek. Eventueel een scheutje tomatenketchup en de bovenste helft van het broodje erop. Probeer dit broodje vooral niet netjes te eten, dat is onmogelijk. Eet smakelijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.