Italiaanse plaattaartjes met pesto, salami, tomaatjes en kaas

Italiaanse plaattaartjes met pesto, salami, tomaatjes en kaas

Met bladerdeeg kan je eigenlijk altijd alle kanten op, ik heb het dan altijd ook in de vriezer liggen. Laatst maakte ik er deze heerlijke Italiaanse plaattaartjes met pesto, salami, tomaatjes en kaas mee. Een makkelijk en lekker maaltje dat zo klaar is.

Ik koos toevallig voor deze ingrediënten maar je kan er natuurlijk van alles opdoen. Bijvoorbeeld rode paprika, ham, champignons of zelfs een eitje om maar iets te noemen. Laat je creativiteit de vrije loop en kies je favoriete ingrediënten.

Ik koos voor groene pesto als basissmaak en gebruikte verder zongedroogde tomaatjes, salami, champignons en geraspte kaas. Ook lekker is om te kiezen voor mozzarella of bijvoorbeeld Parmezaanse kaas. Mijn versie voor deze Italiaanse plaattaartjes vind je hieronder.

Als je trouwens goed naar de foto’s kijkt zie je ook de versie die zoonlief maakte. Daar zat eigenlijk alleen wat salami, een paar plakjes champignon en geraspte kaas op. Het liefst at hij alleen het bladerdeeg, dit was dus een soort van compromis.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 16 plakjes salami
  • 250 gr. champignons
  • potje zongedroogde tomaatjes
  • groene pesto (ca. 8 tl.)
  • 150 gr. belegen kaas, geraspt
  • oregano
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 210 graden en laat de plakjes bladerdeeg vast ontdooien. Bedek twee bakplaten met bakpapier, heb je slechts één bakplaat dan bak je de Italiaanse plaattaartjes in twee etappes.

Rek de plakjes bladerdeeg een beetje uit elkaar en leg ze twee bij twee op het bakpapier. Smeer op ieder plakjes bladerdeeg ongeveer één theelepel groene pesto uit. Leg hier per plaattaartje twee plakjes salami overheen.

Snijd de champignons in plakjes en verdeel deze over de plaattaartjes. Snijd eventueel de zongedroogde tomaatjes in reepjes en verdeel over de plaattaartjes. Je kan ze natuurlijk ook in hun geheel op het bladerdeeg leggen. Laat de tomaatjes vantevoren wel even uitlekken.

Kruid de plaattaartjes met wat peper en zout en strooi er de geraspte kaas overheen. Strooi er daarna nog wat gedroogde oregano over en zet de plaattaartjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Je Italiaanse plaattaartjes met pesto, salami, tomaatjes en kaas zijn kaas als het bladerdeeg krokant is en de kaas mooi is gesmolten.

Serveer de Italiaanse plaattaartjes eventueel met een snelle groene salade. Deze plaattaartjes kan je ook in een nog kleinere versie bereiden en als borrelhapje serveren. Snijd ieder plaattaartje dan in vieren voor je alles in de oven schuift.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Italiaanse plaattaartjes met pesto, salami, tomaatjes en kaas'
Afbeelding bij 'Italiaanse plaattaartjes met pesto, salami, tomaatjes en kaas'
Afbeelding bij 'Italiaanse plaattaartjes met pesto, salami, tomaatjes en kaas'
Afbeelding bij 'Italiaanse plaattaartjes met pesto, salami, tomaatjes en kaas'
Afbeelding bij 'Italiaanse plaattaartjes met pesto, salami, tomaatjes en kaas'