Knoflookchampignons met brie, krieltjes en spekjes uit de oven

Knoflookchampignons met brie, krieltjes en spekjes uit de oven

Deze knoflookchampignons met brie, krieltjes en spekjes uit de oven zijn zo lekker. Je hebt deze makkelijke ovenmaaltijd echt zo gemaakt, de oven doet al het werk. Jij hoeft alleen wat te snijden, alles in schalen te verdelen en halverwege even wat om te scheppen.

Omdat zoonlief niet zo dol is op brie hebben we voor hem een eigen ovenschaaltje gebruikt. Hierin deden we alleen de spekjes, krieltjes en champignons. Voor onszelf gebruikten we uiteraard een grotere ovenschaal met lekker veel brie en knoflook. Eet iedereen lekker mee dan doe je natuurlijk alles bij elkaar in één grote ovenschaal. Zoek je zelf nog een mooie ovenschaal? Bekijk dan eens de mooie ovenschalen bij fonQ. Ook bij Bol.com vind je trouwens een groot assortiment handige ovenschalen die je voor allerlei ovengerechten kan gebruiken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. krieltjes
  • 1 kg. kastanjechampignons*
  • 200 gr. spekreepjes
  • 6 tenen knoflook
  • 200 gr. brie
  • bosje bladpeterselie
  • peper en zout
  • olijfolie

* Je kan natuurlijk ook kiezen voor verschillende soorten zoals shiitake, oesterzwam, champignons e.d.

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet één of twee bakplaten of grote ovenschalen klaar.

Boen de krieltjes even schoon en snijd deze doormidden, spreid ze uit ze op een bakplaat of ovenschaal. Borstel de champignons schoon en halveer de grotere champignons. Pel de teentjes knoflook en hak deze zo fijn mogelijk. Doe de champignons bij de krieltjes en strooi hier de knoflook over. Verdeel ook de spekjes over de champignons.

Besprenkel alles met flink wat olijfolie, schep de ingrediënten vervolgens goed door elkaar. Snijd de brie in plakken en verdeel over de champignons. Snijd tenslotte een handje peterselie fijn en strooi erover. Kruid nog even met wat versgemalen peper en schuif de bakplaat of ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de schaal met knoflookchampignons halverwege even uit de oven en schep alles goed door elkaar. Zet weer terug in de oven en wacht tot de brie lekker zacht is, de spekjes krokant en de krieltjes gaar.

Tip: houdt niet iedereen van brie? Verdeel dan wat van de champignons met de gehakte knoflook over een tweede ovenschaal en bak deze los van de rest. Zo kan iedereen kiezen wat hij of zij lekker vindt.

Zoek je nog meer kookinpiratie? Probeer dan ook eens een van deze recepten:

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Knoflookchampignons met brie, krieltjes en spekjes uit de oven

Knoflookchampignons met brie, krieltjes en spekjes uit de oven

Knoflookchampignons met brie, krieltjes en spekjes uit de oven

Knoflookchampignons met brie, krieltjes en spekjes uit de oven

Knoflookchampignons met brie, krieltjes en spekjes uit de oven

Knoflookchampignons met brie, krieltjes en spekjes uit de oven

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens