Krieltjes uit de oven met gegrilde groenten en pikante kippenvleugeltjes

Krieltjes uit de oven met gegrilde groenten en pikante kippenvleugeltjes

Laatst maakte ik deze krieltjes uit de oven met gegrilde groenten en pikante kippenvleugeltjes. Een supermakkelijke en lekkere maaltijd waaraan je bijna niets hoeft te doen, de oven doet namelijk het meeste werk voor je. Een ideaal maaltje dus als je lekker wilt eten zonder al teveel moeite.

Je hoeft alleen de ingrediënten te snijden en over de bakplaat van je oven te verdelen. Je kruidt alles, sprenkelt er nog wat olie overheen en het kan de oven in. Na 25 minuten haal je alles eruit en kan je direct aan tafel, je schept gewoon rechtstreeks op vanaf de ovenplaat. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 500 gr. krieltjes, in de schil
  • 250 gr. champignons
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 gele puntpaprika
  • 1 oranje puntpaprika
  • 200 gr. groene aspergetips
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper
  • grof zeezout
  • snufje gegrookt paprikapoeder
  • olijfolie

Voor de pikante kippenvleugels:

  • ca. 750 gr. kippenvleugels
  • 1/2 tl. gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl. paprikapoeder
  • 1/4 tl. chilipoeder
  • 1/4 tl. knoflookpoeder
  • 1/4 tl. gedroogde rozemarijn
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet twee bakplaten klaar, gebruik geen bakpapier. Heb je maar één bakplaat dan hussel je alles halverwege de oventijd door elkaar, verleng de oventijd in dat geval tot 30 minuten.

Snijd de krieltjes doormidden maar laat ze in de schil. Doe ze in een mengkom en doe hier een scheutje olijfolie, wat gerookt paprikapoeder en grof zeezout bij. Ris de blaadjes van een takje rozemarijn en hak deze goed fijn, voeg toe aan de krieltjes en roer alles door elkaar. Verdeel over de ovenplaten en schuif een beetje bij elkaar.

Borstel de champignons schoon, halveer deze en verdeel over de bakplaten. Schuif ze ook een beetje bij elkaar en maal er wat peper over en strooi er wat grof zeezout op. Verdeel de groene aspergetips over de bakplaten en bestrooi met wat grof zeezout.

Meng in een kommetje de kruiden en specerijen voor de pikante kippenvleugels. Leg de kippenvleugels op een snijplank en strooi de helft van het kruidenmengsel erover, wrijf in de kip en draai om. Strooi de resterende kruiden erover en wrijf in de kip. Sprenkel er wat olijfolie over en wrijf nog even over beide kanten van de kip. Leg de kip naast elkaar op de bakplaten.

Snijd de bovenkanten van de puntpaprika's en draai eraf, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd in de lengte doormidden. Snijd vervolgens in reepjes en strooi deze over de rest van de ingrediënten op de bakplaat. Sprenkel nog wat olijfolie over de bakplaten en schuif ze in de voorverwarmde oven, verwissel halverwege van positie.

Kijk na 25 minuten of de krieltjes mooi bruin zijn en controleer of de kip gaar is. Verleng de oventijd eventueel met een paar minuten tot de kip mooi bruin is van buiten en het vlees mooi wit. Verdeel de pikante kippenvleugels, de krieltjes uit de oven en de gegrilde groenten over vier borden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Krieltjes uit de oven met gegrilde groenten en pikante kippenvleugeltjes'
Afbeelding bij 'Krieltjes uit de oven met gegrilde groenten en pikante kippenvleugeltjes'
Afbeelding bij 'Krieltjes uit de oven met gegrilde groenten en pikante kippenvleugeltjes'
Afbeelding bij 'Krieltjes uit de oven met gegrilde groenten en pikante kippenvleugeltjes'
Afbeelding bij 'Krieltjes uit de oven met gegrilde groenten en pikante kippenvleugeltjes'
Afbeelding bij 'Krieltjes uit de oven met gegrilde groenten en pikante kippenvleugeltjes'