Lentestamppot met snijbonen, veldsla, spekjes en ei

Lentestamppot met snijbonen, veldsla, spekjes en ei

Regelmatig probeer ik nieuwe stamppotjes, en deze keer deed ik dat eens met veldsla en snijbonen. Zo kwam deze heerlijke lentestamppot met snijbonen, veldsla, spekjes en ei op tafel te staan. Een lekker lichte stamppot waar we echt van zaten te smullen.

Ik kwam op het idee door een recept van Allerhande maar gaf er een lekker eigen draai aan. Het resultaat was zo lekker dat de pan binnen no time helemaal leeg was. Wil je dit lekkere lentestamppotje ook proberen dan vind je hier het makkelijke recept. Heerlijk op een zachte lentedag.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kg. kruimige aardappels
  • 600 gr. snijbonen
  • 200 gr. veldsla
  • 200 gr. spekreepjes
  • 4 eieren
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Zet de aardappels helemaal onder water en kook ze in een flinke stamppotpan in 20 minuten gaar. Giet de aardappels vervolgens af en stamp ze met een klontje roomboter en een scheutje melk tot een romige puree. Breng op smaak met wat peper en zout.

Als de aardappels staan te koken maak je de snijbonen schoon en snijd je deze in kleine ruitjes. Kook de snijbonen in zeven minuten beetgaar en giet ze daarna af. Spoel ze onder koud water tot ze zijn afgekoeld en bewaar in een pan koud water. Laat nog even uitlekken voor je ze zo door de stamppot roert.

Kook tussendoor ook de eitjes door deze op te zetten met koud water. Breng aan de kook en laat zeven minuten koken. Laat ze schrikken onder koud water en laat ze daarna verder afkoelen in de pan. Pel de eieren en snijd deze vervolgens in partjes.

Doe de veldsla bij de aardappelpuree en stamp en roer deze er doorheen. Laat de veldsla eerst een beetje slinken door deze op de warme aardappelpuree te laten liggen. Voeg nu de gekookte snijboontjes toe en roer deze door de aardappelpuree heen.

Verwarm intussen een koekenpan op laag vuur en bak de spekjes hier bruin en krokant in. Doe de spekjes samen met het spekvet bij de stamppot en roer deze er nog eventjes door. Kruid eventueel nog extra met wat versgemalen peper en serveer de lentestamppot met de partjes ei.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Lentestamppot met snijbonen, veldsla, spekjes en ei

Lentestamppot met snijbonen, veldsla, spekjes en ei

Lentestamppot met snijbonen, veldsla, spekjes en ei

Lentestamppot met snijbonen, veldsla, spekjes en ei

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens