Noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in zoetzure saus

Noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in zoetzure saus

Laatst moest ik een glutenvrije maaltijd bereiden. Na het bestuderen van wat ingrediënten kwam ik op deze noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in zoetzure saus. Een makkelijk te maken en heerlijke wokmaaltijd die je snel op tafel hebt staan.

Ik koos voor rijstnoedels omdat deze glutenvrij zijn. In plaats van gewone wokolie gebruikte ik arachideolie en ik kocht een potje glutenvrije ketjap. Zo had ik zonder al teveel moeite een lekkere glutenrvije roerbakmaaltijd gemaakt. Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 225 gr. rijstnoedels
  • 1 varkenshaas (ca. 300 gr.)
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 250 gr. champignons
  • 6 lenteuitjes
  • 1 blikje ananasblokjes (230 gr.)
  • 2 tenen knoflook
  • arachideolie

Voor de marinade:

  • 2 el. ketjap manis
  • 1 el. rijstazijn
  • 2 el. vloeibare honing
  • 2 el. arachideolie
  • 1 tl. sesamzaad
  • 1 el. bruine basterdsuiker
  • snufje vijfkruidenpoeder
  • 1 tl. maizena
  • sap van de ananasblokjes
  • 1 el. chilisaus
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm vast een wok op laag vuur zodat deze door en door warm kan worden. Zet ook een ruime pan water op het vuur en breng aan de kook.

Laat de ananasblokjes uitlekken en vang het sap op. Doe het sap van de ananas samen met alle ingrediënten voor de marinade in een mengkom en roer goed door elkaar. Voeg vijfkruidenpoeder, peper en zout naar smaak toe. Zelf gebruikte ik twee snufjes vijfkruidenpoeder en zes draaien van de peper- en zoutmolen.

Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en doe bij de marinade. Roer alles goed door elkaar en laat ongeveer 15 minuten staan. Pel de teentjes knoflook en hak goed fijn, snijd de courgette in blokjes, de gele paprika in reepjes, de champignons in vieren. Bewaar voor zo.

Verhit een scheutje arachideolie in de wok en schep het vlees uit de marinade, bewaar de marinade voor zo. Roerbak het vlees ongeveer vijf minuten op hoog vuur tot het gaar is en schep uit de wok, bewaar voor zo. Voeg nu de marinade toe aan de wok en doe er de fijngehakte knoflook bij. Roer op hoog vuur tot alles een beetje in begint te dikken.

Voeg nu de blokjes courgette, de partjes champignon en de reepjes paprika toe aan de wok en roerbak een paar minuten op hoog vuur. Voeg het vlees toe aan de wok en doe de blokjes ananas erbij, verwarm nog even en bereid intussen de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de lenteuitjes in ringetjes en roerbak kort mee.

Spoel de rijstnoedels af onder koud water en laat goed uitlekken. Doe de rijstnoedels in de wok en schep alles op hoog vuur nog even goed door elkaar. Serveer de noedels, roergebakken groenten en varkenshaas en schep er wat van de zoetzure saus over. Breng eventueel nog extra op smaak met wat ketjap manis.

 

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in zoetzure saus

Noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in zoetzure saus

Noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in zoetzure saus

Noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in zoetzure saus

Noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in zoetzure saus

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens