Omelet met spinazie, zalm en lenteui

Omelet met spinazie, zalm en lenteui

Een lekkere omelet gaat er bij ons altijd wel in. Zo ook deze snelle omelet met spinazie, zalm en lenteuitjes die binnen no time op tafel staat. Omdat ik nog wat slagroom over had gebruikte ik dat, maar verwissel gerust met melk als je dat liever hebt.

Je kan deze lekkere spinazie-omelet zowel voor de lunch als ‘s avonds eten, eventueel met een salade of op brood. Ik vond de omelet van zichzelf al vullend genoeg, dus kies afhankelijk van je honger voor twee of drie eieren per persoon. Wil je deze spinazie-omelet zelf maken dan vind je hier het recept.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 of 12 eieren
  • 300 gr. bladspinazie
  • 200 gr. gerookte zalm
  • 6 lenteuitjes
  • 100 ml. slagroom
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm alvast een ruime koekenpan op laag vuur en verhit hier een scheutje olijfolie in. Snijd de lenteuitjes vast in ringetjes en scheur of snijd de zalm in kleinere stukken, zet apart voor zo.

Bak per omelet een flinke hand bladspinazie kort aan in de olijfolie tot deze net begint te slinken. Doe er wat van de lenteuitjes bij en bak een minuutje mee. Klop intussen twee of drie eieren los met een scheut slagroom en kruid met peper en zout.

Giet het eiermengsel in de pan en bak tot de bovenkant net begint te stollen, roer het eiermengsel tijdens het bakken voortdurend door. Strooi er vlak voor het eind wat stukken zalm en fijngehakte peterselie over en serveer direct. Herhaal voor de overige omeletten.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Omelet met spinazie, zalm en lenteui

Omelet met spinazie, zalm en lenteui

Omelet met spinazie, zalm en lenteui

Omelet met spinazie, zalm en lenteui

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens