Omelet wraps met zalm, babyspinazie en avocado

Omelet wraps met zalm, babyspinazie en avocado

Ik kook de hele week heel wat recepten en soms springt een maaltijd er echt bovenuit. Deze omelet wraps met zalm, babyspinazie en avocado bijvoorbeeld. Een super makkelijk gerechtje dat je zowel in de middag als ‘s avonds kan eten. Bovendien heb je deze omelet wraps ook nog eens zo gemaakt.

De omeletten maak ik met alleen ei en wat melk, eventueel kan je er nog wat kruiden aan toevoegen. Daarna bedek je de omelet met de rest van de ingrediënten en rol je ze op, veel makkelijker kan ik het niet maken. Het snelle recept vind je hieronder, heerlijk met een frisse salade.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 of 12 eieren
  • 200 gr. gerookte zalmfilet
  • 2 avocado's
  • 100 gr. babyspinazie
  • roomkaas, bv. Philadelphia naturel
  • verse bieslook
  • melk
  • peper en zout
  • boter om te bakken

Bereidingswijze

Verwarm alvast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.

Halveer de avocado's in de lengte door met een scherp mes rondom de pit te snijden. Draai beide helften van elkaar en steek een scherp mes in de pit. Draai een beetje en wrik de pit uit de avocado. Lepel de avocado uit de schil en snijdt in reepjes, zet apart voor zo.

Neem een handje bieslook en hak dit goed fijn, zet klaar voor zo. Leg de plakjes zalmfilet vast naast elkaar op een bord zodat je ze zo makkelijk kan pakken. Bak de omeletten nu per stuk.

Klop per omelet steeds twee of drie eieren los in een mengkom, smelt een beetje boter in de koekenpan en bak hier een omelet van. Zodra de bovenkant net begint te stollen draai je de omelet om en bak je deze maximaal nog een halve minuut. Schuif de omelet op een bord en maak direct de volgende.

Smeer iedere omelet in met wat roomkaas en verdeel de babyspinazie over het midden. Leg wat plakjes gerookte zalm in het midden en doe hier wat avocado op. Strooi er wat fijngehakte bieslook over en rol de omelet wrap strak op, kruid met wat peper en zout.

Snijd de omeletwraps doormidden en serveer met wat sla. Zelf vond ik een salade van babyspinazie met avocado, appel en tomaat er heel goed bij passen.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Omelet wraps met zalm, babyspinazie en avocado

Omelet wraps met zalm, babyspinazie en avocado

Omelet wraps met zalm, babyspinazie en avocado

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens