Oosterse wraps met pittige reepjes omelet

Oosterse wraps met pittige reepjes omelet

Je hebt op mijn website al aardig wat keren gevulde wraps voorbij zien komen. Niet voor niets natuurlijk want wraps zijn zo gemaakt en je kan er ook nog eens heerlijke mee variëren. Vandaag heb ik het recept voor lekkere Oosterse wraps met pittige reepjes omelet voor je.

Als je de wraps kant-en-klaar koopt is dit lekkere maaltje echt zo klaar, maar je kan ze natuurlijk ook zelf maken. Het recept voor zelfgemaakte wraps kan je lezen bij mijn eerdere recept zelfgemaakte wraps met kip en frisse groente.

Als ik kant-en-klare wraps gebruik kies ik meestal voor de meergranen wraps, deze vind ik een net wat lekkerdere smaak hebben. Al kunnen ze natuurlijk nooit op tegen de wraps die je met veel liefde in je eigen keuken hebt gemaakt.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 1 paksoi
  • 1 grote prei
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 1/2 flesje Fair Trade woksaus Sweet & Sour
  • scheutje melk
  • mespuntje vijfkruidenpoeder (verkrijgbaar bij de supermarkt of toko)
  • wokolie
  • boter (of olie) om te bakken
  • chilisaus (optioneel)

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op ca. 200 graden en zet vast een wok en koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm worden. Was alle groenten met uitzondering van de champignons en laat goed uitlekken.

Breek de eieren boven een grote kom en klop deze luchtig los met een scheutje melk. Doe er een mespuntje vijfkruidenpoeder bij en roer nog even goed door. Verhit een beetje boter in de voorverwarmde koekenpan en giet er het eiermengsel in. Laat even goed bakken tot de bovenkant een beetje begint te stollen en draai de omelet dan om. Het makkelijkst doe je dit door een omgekeerd bord op de pan te leggen, de pan met bord om te draaien (goed vasthouden) en de omelet weer in de pan te laten glijden.

Laat de omelet nog even aanbakken tot de onderkant ook goed gestold is en leg de omelet op een snijplank. Laat je omelet een beetje afkoelen en snijd deze daarna in dunne reepjes. Zet even apart voor later, de omelet gaat dan nog even in de wok.

Snijd alle groenten in kleine stukjes. Paksoi snij je het makkelijkst door eerst de onderkant eraf te snijden en dan een paar bladeren te nemen, rol deze op en snijd zowel de steel als het blad in reepjes. De prei snijd je in dunne ringetjes, de champignons in partjes en de paprika en gepelde rode uien in kleine stukjes. Verwijder wel eerst even de zaadlijsten en de zaadjes van de paprika.

Verhit wat wokolie in je wok en als deze de juiste temperatuur heeft knijp je er de twee teentjes knoflook boven uit. Roerbak een paar seconden op hoog vuur en doe er direct alle groenten bij en roerbak ook deze zo'n 5 minuten op hoog vuur.

Voeg naar smaak een derde tot een half flesje woksaus toe en doe ook de reepjes omelet in je wok, roerbak alles op hoog vuur nog één tot twee minuten en zet het vuur onder de wok op de laagste stand.

Doe je wraps in een stuk aluminiumfolie en verwarm deze zo'n vijf minuten in je voorverwarmde oven. Schep het groente- en omeletmengsel in een schaal, zet de wraps op tafel en rollen maar. Heerlijk met een beetje zoete chilisaus over je opgerolde wraps. Eet smakelijk!

Tip: heb je geen vijfkruidenpoeder in huis dan kan je de omelet natuurlijk ook pittig krijgen met andere ingrediënten. Doe er bijvoorbeeld flink peper in, kluts er wat sambal doorheen of giet er een scheutje ketjap bij. Ook kruiden als gemberpoeder, knoflookpoeder, kaneel of geraspte kruidnagel kan je er prima doorheen doen.

Geen zoetzure woksaus in huis? Een flinke scheut soja, ketjap en wat suiker doen ook wonderen.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Oosterse wraps met pittige reepjes omelet

Oosterse wraps met pittige reepjes omelet

Oosterse wraps met pittige reepjes omelet

Oosterse wraps met pittige reepjes omelet

Oosterse wraps met pittige reepjes omelet

Oosterse wraps met pittige reepjes omelet

Oosterse wraps met pittige reepjes omelet

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens