Pad thai met sperziebonen, witte kool en varkenshaas

Pad thai met sperziebonen, witte kool en varkenshaas

Als je ooit wel eens in Thailand bent geweest zal je pad thai zeker kennen. Het is een van de bekendste gerechten in dat land en zo ongeveer op iedere straathoek te koop. Pad thai is een gerecht met roergebakken noedels, groente, ei en vlees of vis. De saus die wordt toegevoegd geeft pad thai een heerlijke smaak.

Je hoeft gelukkig niet helemaal naar Thailand om dit smakelijke roerbakgerecht te eten, pad thai is erg makkelijk zelf te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze pad thai met sperziebonen, witte kool en varkenshaas? Een heerlijke maaltijd die je in een half uurtje op tafel hebt staan. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. eiermie of noedels
  • 250 gr. varkenshaas
  • 400 gr. sperziebonen
  • 200 gr. witte kool
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • 75 gr. taugé
  • 6 lenteuitjes
  • handje verse koriander
  • 2 eieren
  • 100 gr. ongezouten pinda's
  • arachideolie

Voor de saus

  • 4 el. vissaus
  • 4 el. bruine basterdsuiker
  • sap van 1 limoen

Bereidingswijze

Zet vast een wok en een steelpan op laag vuur zodat deze goed warm worden, zet ook alvast een pan op met ruim kokend water waar zo de mie of noedels in kan worden gekookt.

Snijd de varkenshaas in plakjes van ongeveer een centimeter dik en snijd deze daarna in reepjes. Verwijder de puntjes van de sperziebonen en snij de sperziebonen in kleine stukjes van circa één tot twee centimeter, hou even apart voor zo.

Trek steeds een aantal bladen van de witte kool en rol deze losjes op, snij hier reepjes van. Hou ook de witte kool reepjes apart voor zo. Maak de rode peper schoon door deze stevig tussen je handen te rollen en daarna de steel er af te snijden, je kan de meeste zaadjes er nu zo uit schudden. Snij de rode peper in hele dunne ringetjes.

Snij de lenteuitjes of bosuitjes in ringetjes en hou de helft hiervan apart. Snij de koriander fijn en zet apart voor zo. Hak ook de pinda's grof met een koksmes of gebruik je keukenmachine, druk een paar keer op pulse zodat de pinda's niet te fijn worden gemalen. Pel tenslotte de ui en de teentjes knoflook en hak deze goed fijn.

Kook de mie of noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel na het koken af onder stromend koud water tot de mie of noedels volledig zijn afgekoeld. Laat daarna goed uitlekken in een vergiet en laat staan voor zo.

Maak intussen de saus in het steelpannetje door er vier eetlepels vissaus en vier eetlepels donkere basterdsuiker in te verwarmen, knijp ook een limoen uit boven de pan. Roer alles goed door terwijl je het verwarmd tot de suiker helemaal is opgelost. Hou de saus warm op laag vuur en roer regelmatig door, laat het een klein beetje indikken.

Verhit een eetlepel arachideolie in de hete wok en bak hier de reepjes varkenshaas kort in aan tot het vlees dicht begint te schroeien. Voeg de fijn gehakte ui en knoflook en de gesneden rode peper toe, roer goed door elkaar en roerbak ongeveer vijf minuten. Doe er nu de sperziebonen, witte kool en de helft van de lenteuitjes en de helft van de koriander bij en roerbak zo'n vijf minuten.

Schuif alles in de wok een beetje naar de zijkant en breek de twee eieren boven de lege helft. Schep met de spatel door het ei terwijl dit stolt zodat je een soort omelet of roerei maakt, zodra het ei is gestold schep je het door de rest van de ingrediënten.

Voeg de taugé en de helft van de fijn gehakte pinda's toe en roerbak nog een minuut mee op hoog vuur. Schep nu de mie of noedels in de wok en giet er de zojuist gemaakte saus over. Roerbak nog even op hoog vuur zodat de mie goed warm wordt en de saus goed is gemengd.

Serveer de pad thai op de borden en doe er nog wat lenteuitjes, koriander en pinda's over.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pad thai met sperziebonen, witte kool en varkenshaas

Pad thai met sperziebonen, witte kool en varkenshaas

Pad thai met sperziebonen, witte kool en varkenshaas

Pad thai met sperziebonen, witte kool en varkenshaas

Pad thai met sperziebonen, witte kool en varkenshaas

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens