Pasta met broccoli en champignons in roomsaus en zalm uit de oven

Pasta met broccoli en champignons in roomsaus en zalm uit de oven

Deze pasta met broccoli en champignons in roomsaus en zalm uit de oven heb je zo gemaakt. Een makkelijk en lekker pastamaaltje voor een doordeweekse avond dus. De roomsaus maakte ik o.a. met de gepureerde steel van de broccoli, verrassend lekker.

Ik koos voor verse tagliatelle, mijn favoriete pasta. Je hoeft deze maar kort te koken waardoor je zo klaar bent met deze pastamaaltijd. Maar ook met andere soorten pasta zal dit prima smaken. Hieronder vind je het lekkere en makkelijke recept voor dit heerlijke gerecht.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. pasta, bv. tagliatelle
  • 2 stronken broccoli
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 125 gr. crème fraiche
  • 2 of 4 zalmmoten*
  • teentje knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie

* Ik koos deze keer voor 'warmgerookte zalm' van de AH, je hoeft deze maar zes minuten in de oven te garen. Ook plakjes gerookte zalm zullen prima smaken bij dit gerecht, deze hoef je niet op te warmen.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Als je dezelfde zalmmoten als ik gebruikt verwarm je je oven vast voor op 200 graden. Zet ook vast een pan met een laag kokend water op voor de broccoli én een ruime pan kokend water voor de pasta.

Snijd de roosjes van de broccoli, spoel af onder de kraan en zet in een vergiet voor zo. Snijd de stronk van de broccoli in dunne stukjes en kook deze acht minuten. Giet af en laat kort uitlekken, breng intussen opnieuw een laagje water aan de kook en kook de roosjes van de broccoli nog vier minuten. Spoel af onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.

Als de roosjes broccoli staan te koken bereid je ook alvast de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Verse pasta is in vier minuten klaar, gebruik je andere pasta hou dan rekening met de wat langere bereidingstijd. Laat de pasta uitlekken en doe terug in de pan met wat olijfolie. Borstel ook vast de kastanjechampignons schoon, verwijder eventueel de uiteindes van de steeltjes en halveer. Zet de moten zalm in de oven en laat zes minuten garen.

Zet een flinke hapjespan of wok op laag vuur zodat de bodem goed warm wordt.Doe de gekookte stronk in een hoge beker en pureer volledig met een staafmixer. Kruid met wat peper en zout en schep er de crème fraiche bij. Roer alles goed door elkaar tot je een mooie groene roomsaus hebt en bewaar voor zo.

Verhit een scheut olijfolie in de hapjespan of wok en voeg de gehalveerde champignons toe. Kruid met flink wat peper en een beetje zout en knijp het teentje knoflook uit boven de pan. Bak de champignons een paar minuten en voeg dan de gekookte roosjes broccoli toe. Schep er de roomsaus bij en verwarm alles op middelhoog vuur. Roer alles tussendoor goed door elkaar.

Serveer de pasta op de borden en schep er de broccoli en champignons naast. Leg op ieder bord een moot zalm uit de oven of snipper wat gerookte zalm boven de pasta. Sprenkel er tenslotte nog een klein beetje olijfolie over en je kan aan tafel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pasta met broccoli en champignons in roomsaus en zalm uit de oven'
Afbeelding bij 'Pasta met broccoli en champignons in roomsaus en zalm uit de oven'
Afbeelding bij 'Pasta met broccoli en champignons in roomsaus en zalm uit de oven'
Afbeelding bij 'Pasta met broccoli en champignons in roomsaus en zalm uit de oven'
Afbeelding bij 'Pasta met broccoli en champignons in roomsaus en zalm uit de oven'
Afbeelding bij 'Pasta met broccoli en champignons in roomsaus en zalm uit de oven'