Pasta met gegrilde courgette, champignons, paprika en rozemarijn-kip

Pasta met gegrilde courgette, champignons, paprika en rozemarijn-kip

Laatst maakte ik weer een erg lekkere en vooral heel makkelijke pastamaaltijd. Deze pasta met gegrilde courgette, champignons, paprika en rozemarijn-kip staat dan ook zo op tafel. Even snijden en de oven doet daarna het meeste werk voor je.

Ik koos er deze keer voor om er in stukjes gesneden kippendij bij te doen, ook deze heb ik in de oven gemaakt. De kip én de groenten kruidde ik alleen met wat rozemarijn, peper en zout en dat was meer dan genoeg. Een goede olijfolie zorgde met wat basilicum voor de rest van de smaak. Zelf eens maken? Hieronder vind je het snelle recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. pasta
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 250 gr. champignons
  • 6 lenteuitjes
  • 300 gr. kippendijfilet
  • 4 takjes rozemarijn
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse basilicum

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden, zet een flinke bakplaat klaar en zet ook vast een flinke pan water op het vuur.

Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes, verdeel over de bakplaat. Snijd de bovenkant van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in vieren. Snijd hier vervolgens mooie reepjes van en verdeel deze over de bakplaat.

Maak de champignons even schoon met een borsteltje en verdeel over de bakplaat, grote champignons kan je eventueel halveren. Snijd de lenteuitjes in ringetjes en strooi over de bakplaat. Ris nu de naaldjes van twee takjes rozemarijn, hak deze goed fijn met een koksmes en strooi over de bakplaat. Sprenkel er ruim olijfolie en strooi er wat grof zeezout over.

Snijd de kippendij in blokjes en doe in een mengkom, sprenkel hier ruim olijfolie over en kruid met versgemalen peper en zout. Ris de naaldjes van de overige takjes rozemarijn, hak goed fijn en doe bij de mengkom. Schep alles goed door elkaar en verdeel de stukjes kip over de bakplaat. Schuif deze 25 minuten in je voorverwarmde oven, haal er na tien minuten even uit om alles om te scheppen en zet weer terug.

Kook intussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking en giet af. Doe de pasta terug in de pan en sprenkel er wat olijfolie door, roer door elkaar en houd warm met de deksel op de pan. Schep af en toe even door elkaar.

Controleer na 25 minuten of de kip goed gaar is door één stukje even door te snijden. Als de kip gaar is haal je de bakplaat uit de oven en serveer je de pasta op de borden. Schep er de gegrilde groenten en rozemarijn-kip over, snipper wat blaadjes basilicum boven je bord en sprenkel er nog wat goede olijfolie over. Eventueel nog een klein beetje peper en klaar is je snelle pastamaaltijd, buon appetito.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pasta met gegrilde courgette, champignons, paprika en rozemarijn-kip'
Afbeelding bij 'Pasta met gegrilde courgette, champignons, paprika en rozemarijn-kip'
Afbeelding bij 'Pasta met gegrilde courgette, champignons, paprika en rozemarijn-kip'
Afbeelding bij 'Pasta met gegrilde courgette, champignons, paprika en rozemarijn-kip'
Afbeelding bij 'Pasta met gegrilde courgette, champignons, paprika en rozemarijn-kip'
Afbeelding bij 'Pasta met gegrilde courgette, champignons, paprika en rozemarijn-kip'