Pasta met roergebakken spinazie, kastanjechampignons, spekjes en mozzarella

Pasta met roergebakken spinazie, kastanjechampignons, spekjes en mozzarella

Toen ik laatst met zoonlief naar de supermarkt ging eindigde ik o.a. met een pak Minions-pasta. Op speciaal verzoek van hem maakte ik daar deze pasta met roergebakken spinazie, kastanjechampignons, spekjes en mozzarella mee. Een makkelijk en erg snel maaltje.

Je hebt deze pasta echt binnen 20 minuten op tafel staan, ideaal dus als je snel iets lekkers wilt koken. Ik koos ervoor om mozzarella over het gerecht te doen maar je kan ook prima Parmezaanse kaas gebruiken. Kies gewoon wat jij het lekkerst vindt.

En uiteraard kan je natuurlijk voor een andere pasta kiezen. Neem bijvoorbeeld verse tagliatelle of eet deze roergebakken spinazie, kastanjechampignons, spekjes en mozzarella met spaghetti. Eventueel kan je er ook nog een hardgekookt eitje op leggen.

Het makkelijke recept vind je hieronder. Wij vonden het in ieder geval erg lekker maar dat kan natuurlijk niet anders met deze combinatie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. pasta
  • 600 gr. bladspinazie
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 100 gr. spekreepjes
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl. groene pesto
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm vast een wok op laag vuur zodat deze door en door warm wordt. Zet ook vast een flinke kookpan op het vuur en breng een ruime laag water aan de kook.

Borstel de kastanjechampignons schoon met een borsteltje en snijd in vieren, kleine champignons kan je halveren. Breng de pasta aan de kook en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en roer om met een scheutje olijfolie, bewaar van het vuur af met de deksel op de pan.

Terwijl de pasta kookt roerbak je de spekreepjes in de wok tot deze net beginnen te kleuren. Pel de knoflook en hak de teentjes goed fijn. Voeg de knoflook samen met de pesto toe aan de wok en roerbak een paar minuten op hoog vuur. Kruid met peper, zout en flink wat Italiaanse kruiden.

Voeg een scheutje olijfolie toe in de wok, doe er dan beetje bij beetje de bladspinazie bij laat deze al roerbakkend slinken. Als er veel vocht in de wok zit na het roerbakken van de spinazie kan je deze kort in een vergiet uit laten lekken. Doe daarna terug in de wok en verhit nog even.

Serveer de pasta op de borden en schep hier de roergebakken spinazie, kastanjechampignons en spekjes overheen. Laat de buffelmozzarella uitlekken en pluk in stukjes, verdeel over de spinazie. Maal er nog een klein beetje peper boven en sprenkel er een beetje olijfolie overheen. Klaar is je snelle pastamaaltijd.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pasta met roergebakken spinazie, kastanjechampignons, spekjes en mozzarella

Pasta met roergebakken spinazie, kastanjechampignons, spekjes en mozzarella

Pasta met roergebakken spinazie, kastanjechampignons, spekjes en mozzarella

Pasta met roergebakken spinazie, kastanjechampignons, spekjes en mozzarella

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens