Pasta met spinazie à la crème en Italiaans gekruide kip

Pasta met spinazie à la crème en Italiaans gekruide kip

Ik vind spinazie een heerlijke groente, en al helemaal spinazie à la crème… of à la bloep zoals ik het vroeger noemde. Spinazie à la crème is erg makkelijk om zelf te maken, ik maak het altijd met een pakje Boursain en een klein klontje boter. Ook erg lekker met wat aardappeltjes en een stukje vlees.

Vandaag heb ik er echter pasta met spinazie en Italiaans gekruide kip mee gemaakt. Lekker met wat pijnboompitjes en vers geraspte Parmezaan en ook nog eens heel erg snel op tafel. Wil je zelf deze pasta met spinazie à la crème en kip maken dan vind je het makkelijke recept hieronder.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. tagliatelle of andere pasta
  • 600 gr. verse bladspinazie
  • 250 gr. champignons
  • ca. 100 gr. Boursain
  • 300 gr. kipfilet
  • Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas
  • 25 gr. pijnboompitjes
  • 25 gr. roomboter
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in stukjes en doe deze met een flinke scheut olijfolie, Italiaanse kruiden (gedroogd) en peper en zout in een mengkom. Hussel alles goed door elkaar en laat even intrekken, laat staan voor zo. Zet ook vast een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden.

Breng een flinke pan met een laag water aan de kook en doe hier beetje bij beetje de spinazie in. Laat de spinazie ongeveer vijf minuten koken tot deze helemaal geslonken is. Giet over in een vergiet en laat de spinazie goed uitlekken. Druk er flink op met de bolle kant van een grote lepel om er zoveel mogelijk vocht uit te drukken.

Doe de kip in de hapjespan en zet het vuur goed hoog, je hoeft geen extra boter of olijfolie toe te voegen. Bak de kip op hoog vuur aan zodat de buitenkant snel dicht schroeit en zet het vuur wat lager. Bak de stukjes kip in zo'n tien minuten gaar. Snij ondertussen de champignons in schijfjes en bak deze de laatste paar minuten even mee, kruid met wat extra peper en zout.

Zet ondertussen een pan met ruim kokend water op om de pasta te koken. Ik gebruik meestal verse tagliatelle, deze vind ik erg lekker en is ook nog eens in vier minuten klaar. Giet de pasta af en doe een scheutje olijfolie in de pan, laat even staan voor zo.

Als de spinazie goed is uitgelekt doe je deze terug in de pan, samen met een klontje boter en de Boursain. Verwarm op laag vuur terwijl je blijft roeren tot de boter is gesmolten en de Boursain volledig is opgenomen door de spinazie. Tada, je spinazie à la crème is klaar.

Schep de pasta op de borden, doe er wat spinazie bij en schep de gebakken Italiaans gekruide kip erbij. Strooi wat pijnboompitjes en vers geraspte Parmezaanse kaas over je bord en druppel er wat olijfolie over. Eet smakelijk!

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Pasta met spinazie à la crème en Italiaans gekruide kip

Pasta met spinazie à la crème en Italiaans gekruide kip

Pasta met spinazie à la crème en Italiaans gekruide kip

Pasta met spinazie à la crème en Italiaans gekruide kip

Pasta met spinazie à la crème en Italiaans gekruide kip

Pasta met spinazie à la crème en Italiaans gekruide kip

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens