Pastasalade met boontjes, erwten en wilde zalm

Pastasalade met boontjes, erwten en wilde zalm

Ik ben dol op gerookte zalm, heerlijk op een broodje of door een lekkere salade. Tegenwoordig koop ik regelmatig wilde zalm, deze is wat roder van kleur en intenser van smaak. Wilde zalm is wel iets duurder dan de gewone gerookte zalmfilet maar zo af en toe moet dan kunnen.

Ook in deze pastasalade met boontjes, erwten en gerookte zalm koos ik voor wilde zalm. Maar als je liever gewone zalmfilet hebt kan dat natuurlijk ook. De smaak van de zalm is heerlijk bij de boontjes en erwtjes en de ringetjes rode ui maken het helemaal af. Ik gebruikte geen aanwezige dressing, gewoon wat olijfolie was genoeg. Zo komen alle smaken het best tot hun recht.

Wil je deze lekkere pastasalade zelf eens proberen dan vind je hieronder mijn recept. Ik kan het je zeker aanraden want wij hebben er thuis heerlijk van zitten smullen. Deze salade kan je trouwens prima eerder bereiden en bewaren in de koelkast.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. pasta naar keuze
  • 400 gr. snijbonen
  • 200 gr. erwten (diepvries)
  • 1 rode ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 4 eieren
  • 200 gr. gerookte wilde zalmfilet
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid de pasta van tevoren en giet na het bereiden over in een vergiet. Spoel langdurig onder de koude kraan om verder garen te voorkomen, zo blijft de pasta lekker 'al dente'. Laat staan voor zo.

Verwijder de uiteinden van de snijbonen en snijd ze in vierkantjes, kook de snijbonen twaalf minuten. Doe er na zes minuten de doperwtjes uit de diepvries bij en laat ze nog even meekoken. Giet de snijbonen en doperwten af en koel ze af onder de koude kraan, doe ze bij de pasta in het vergiet en laat verder uitlekken.

Tip: als je pasta twaalf minuten of langer moet koken kan je de snijbonen gewoon twaalf minuten meekoken bij de pasta. Ook dan doe je er zes minuten voor het eind de doperwten uit de diepvries bij.

Kook intussen de eieren hard. Zet ze op in een pannetje koud water en zodra het water begint te borrelen zet je de kookwekker op acht minuten. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en laat afkoelen in koud water.

Pel de rode ui en snijd deze doormidden, snijd de halve stukken ui tenslotte in halve ringetjes. Verwijder de steelkant van de puntpaprika, rol even tussen je handen en klop de zaadjes eruit. Snijd de paprika in ringetjes, halveer ze eventueel.

Doe de gesneden paprika en rode ui samen met de uitgelekte pasta, snijbonen en erwten in een slakom. Snijd de gerookte zalmfilet in reepjes en doe ook in de slakom. Sprenkel er olijfolie over en breng op smaak met wat peper en zout. Hussel alles goed door elkaar zodat alle ingrediënten met olie zijn bedekt.

Pel de eieren en snijd ieder ei in vier parten. Schep de pastasalade op de borden en garneer ieder bord met vier partjes ei. Eventueel kan je er aan tafel nog een beetje olijfolie over sprenkelen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pastasalade met boontjes, erwten en wilde zalm'
Afbeelding bij 'Pastasalade met boontjes, erwten en wilde zalm'
Afbeelding bij 'Pastasalade met boontjes, erwten en wilde zalm'
Afbeelding bij 'Pastasalade met boontjes, erwten en wilde zalm'