Pastasalade met meloen en parmaham

Pastasalade met meloen en parmaham

Meloen en parmaham lijken wel voor elkaar gemaakt, ze smaken heerlijk in combinatie met elkaar. Deze pastasalade met meloen en parmaham moet je dan ook echt eens proberen. De zoete meloen, de wat zoute parmaham en de frisse lenteuitjes zorgen voor een smaakexplosie bij iedere hap.

Je hebt deze pastasalade echt zo gemaakt, in iets meer dan 20 minuten heb je deze al klaar. Je kan deze pastasalade prima van tevoren maken en meenemen naar bijvoorbeeld het strand of park. Erg lekker als frisse lunch maar ook heel geschikt als avondmaaltijd. Het snelle en makkelijke recept vind je hier, zeker eens proberen dus.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. pasta
  • 1/2 cantaloupe of galiameloen
  • 150 gr. mozzarellabolletjes (buffel)
  • 100 gr. parmaham
  • 250 gr. cherrytomaatjes (optioneel)
  • 3 lenteuitjes of bosuitjes
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Voor deze pastasalade kan je het best een cantaloupe meloen gebruiken, deze is goed te verwerken en heerlijk zoet van smaak. Welke pasta je kiest is afhankelijk van wat je in huis hebt, zelf kies ik meestal voor wat grotere pasta die ik al dente kook.

Bereid de pasta van tevoren en spoel deze af onder de koude kraan tot deze niet meer verder gaart, laat daarna uitlekken in een vergiet. Als de pasta volledig is uitgelekt doe je deze in een slakom en zet je deze even apart voor zo.

Halveer de meloen als dit nodig is en schep met een lepel de pitten eruit. De andere helft kan je prima bewaren in de koelkast door de platte kant af te dekken met vershoudfolie. Schep de meloen leeg met een meloenlepel (bolletjeslepel) of als je deze niet hebt met een grote theelepel. Doe de meloenbolletjes bij de pasta.

Laat de mozzarellabolletjes uitlekken en doe ook deze bij de pasta. Heb je geen mozzarellabolletjes dan kan je ook een stuk buffelmozzarella in plakken snijden en in stukjes scheuren. Snij de lenteuitjes (ook het groen) in ringetjes en doe bij de pasta. Scheur de plakken parmaham in stukken en meng door de salade. Als je wil kan je ook nog gehalveerde cherrytomaatjes toevoegen aan de pastasalade.

Pak een handje verse basilicum en scheur de blaadjes in grove stukken. Verdeel de basilicum over de pastasalade en breng de salade op smaak met extra vierge olijfolie, versgemalen peper en zout. Schud alles goed door elkaar en dien direct op of bewaar voor later. Lekker met een ciabatta die net uit de oven komt.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pastasalade met meloen en parmaham'
Afbeelding bij 'Pastasalade met meloen en parmaham'
Afbeelding bij 'Pastasalade met meloen en parmaham'
Afbeelding bij 'Pastasalade met meloen en parmaham'