Een lekker pittige kip kerrie met rijst

Een lekker pittige kip kerrie met rijst

Vroeger at ik nooit kip kerrie, de smaak stond mij altijd tegen. Gelukkig is dat in de loop der jaren veranderd en zet ik het nu graag op tafel. Zo maakte ik afgelopen week deze pittige kip kerrie met rijst. Een heerlijke avondmaaltijd die verrassend makkelijk te maken is.

Omdat mijn zoontje niet zo van sperziebonen houdt heb ik het met snijbonen gemaakt. Dat kon prima want de kip kerrie was gewoon heerlijk. Ik hou van pittig en heb dus chilivlokken toegevoegd, voor een wat mildere versie kan je deze gerust weglaten. Wil je deze lekkere maaltijd ook eens op tafel zetten dan vind je hier mijn recept voor kip kerrie.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 tot 300 gr. rijst
  • 200 gr. kippendij
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 400 gr. snijbonen
  • 1 appel
  • 4 schijven ananas*
  • handje rozijnen
  • 200 ml. kokosmelk
  • 150 ml. slagroom
  • 1 el. kerriepoeder
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. chilivlokken (optioneel)
  • 2 el. bloem
  • peper
  • olijfolie

* Ik kies altijd ananasschijven in plaats van blokjes, deze vind ik vaak te groot. De ananasschijven snij ik vervolgens zelf in kleine stukjes. Gebruik gewooon ananas uit blik, net zo makkelijk.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Het is het handigst als je alle ingrediënten van tevoren snijdt en vast klaar zet. Zet ook de rijst vast op zodat deze nog even de tijd heeft om droog te stomen. Ik kies altijd voor basmatirijst, deze heeft ongeveer 25 minuten nodig om te koken.

Zet een wok op laag vuur zodat deze door en door warm kan worden. Snij de snijbonen in flinke vierkantjes en kook deze in 12 minuten gaar, spoel af onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.

Pel de grote ui en snipper deze fijn. Pel de teentjes knoflook en snijd zo fijn mogelijk. Zet de knoflook en ui vast klaar voor zo. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de rode paprika en snijd deze in kleine stukjes. Snij de kippendij in blokjes en zet apart voor zo.

Verhit een scheut olie in de wok en fruit hier de ui en knoflook kort in aan. Als de ui glazig begint te worden voeg je de gesneden paprika toe en bak je deze een paar minuten mee. Voeg nu de stukjes kip toe en bak deze in een paar minuten rondom bruin.

Voeg nu de kerrie, kurkuma en chilivlokken toe en kruid met een beetje versgemalen peper. Voeg er ook twee eetlepels bloem bij en roer goed door elkaar. Roerbak alles vervolgens een paar minuten. Doe er tenslotte de kokosmelk en de slagroom bij en verwarm dit acht tot tien minuten, de vloeistof dikt een klein beetje in.

Snij terwijl de kerrie staat te pruttelen een appel in kleine blokjes, snij ook de schijven ananas in kleine stukken. Voeg de appel en ananas samen met de uitgelekte snijbonen en de rozijnen toe en roer alles goed door elkaar. Laat nog enkele minuten warm worden en serveer de kip kerrie met de rijst.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een lekker pittige kip kerrie met rijst'
Afbeelding bij 'Een lekker pittige kip kerrie met rijst'
Afbeelding bij 'Een lekker pittige kip kerrie met rijst'
Afbeelding bij 'Een lekker pittige kip kerrie met rijst'
Afbeelding bij 'Een lekker pittige kip kerrie met rijst'