Pizza met parmaham, mozzarella, Grana Padano en rucola

Pizza met parmaham, mozzarella, Grana Padano en rucola

Een echt lekkere pizza heeft niet veel nodig, met maar een paar ingrediënten zet je al de lekkerste pizza’s op tafel. Bijvoorbeeld deze heerlijke pizza met parmaham, mozzarella, Grana Padano en rucola. De eenvoud zelve maar echt geweldig lekker van smaak.

Als je wat meer tijd hebt en een nog lekkerdere pizza wilt dan ga je natuurlijk zelf pizzadeeg maken. Ik koos deze keer voor een kant en klaar pakket waardoor je nog geen half uur bezig bent. Wil je deze pizza zelf maken dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. Heerlijk met een frisse salade.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 400 gr. pizzadeeg, recept
  • 200 gr. pizzasaus
  • 140 gr. parmaham
  • 1 bol buffelmozzarella
  • ca. 50 gr. Grana Padano
  • 35 gr. rucola
  • verse basilicum
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.

Vorm het pizzadeeg tot een egale bodem die precies op je bakplaat past. Doe de pizzasaus op het deeg en strijk deze met de bolle kant van een lepel over de bodem, houd een stukje aan de randen vrij. Laat de buffelmozzarella uitlekken en knijp goed uit. Snijd in dunne reepjes of pluk in stukjes met de hand. Verdeel over de pizzabodem.

Rasp een stukje Grana Padano boven een kommetje en strooi de helft over de bodem. Bak de bodem in zo'n 15 tot 20 minuten in je voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en de bodem krokant. Haal de pizza uit de oven en schuif op een groot bord of een snijplank.

Scheur de parmaham in stukjes en verdeel deze over de nog hete pizza. Strooi hier de rucola overheen. Scheur wat verse blaadjes basilicum in snippers en strooi over de bodem. Strooi er vervolgens de rest van de geraspte Grana Padano overheen en sprenkel er nog wat olijfolie over. Serveer direct, bijvoorbeeld met een frisse salade.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pizza met parmaham, mozzarella, Grana Padano en rucola'
Afbeelding bij 'Pizza met parmaham, mozzarella, Grana Padano en rucola'
Afbeelding bij 'Pizza met parmaham, mozzarella, Grana Padano en rucola'