Pizza wraps met salami, rode ui, paprika, champignons en rucola

Pizza wraps met salami, rode ui, paprika, champignons en rucola

Er zijn van die makkelijke maaltjes die bij ons regelmatig op tafel komen. Deze lekere pizza wraps met salami, rode ui, paprika, champignons en rucola bijvoorbeeld. Ze zijn echt zo gemaakt en smaken gewoon superlekker, ideaal als je snel klaar wilt zijn.

Je belegt de wraps gewoon met je favoriete ingrediënten waarna ze nog maar kort in de oven moeten. Deze versie met salami, rode ui, paprika, champignons en rucola was trouwens erg lekker. Wil je deze pizzawraps zelf eens proberen dan vind je hieronder het makkelijke en snelle recept.

Tip: ook als je een glutenvrije pizza wilt maken is dit recept een uitkomst. Je kiest gewoon voor glutenvrije wraps en klaar ben je.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 300 gr. pizzansaus
  • 200 gr. salami, plakjes
  • 2 rode paprika's
  • 2 rode uien
  • 250 gr. champignons
  • 75 gr. rucola
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 150 gr. geraspte kaas
  • oregano, gedroogd
  • peper
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast twee bakplaten klaar die je hebt bekleed met bakpapier.

Verwijder de bovenkant van de rode paprika's en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika's vervolgens in dunne ringen, bewaar voor zo. Pel de rode uien en snijd ook deze in dunne ringen, bewaar voor zo. Borstel de champignons schoon en snijd ook deze in dunne plakjes.

Leg op iedere bakplaat twee wraps en smeer deze dun in met de pizzasaus. Zelf doe ik er meestal twee eetlepels op en smeer dit dan uit met de bolle kant van een lepel. Leg op iedere wrap wat plakjes salami en verdeel er wat ringetjes rode ui en paprika over. Strooi er tot slot nog wat van de champignons overheen.

Laat de buffelmozzarella uitlekken en knijp het laatste vocht eruit. Snijd de mozzarella in plakken en scheur deze vervolgens in kleinere stukjes. Verdeel de helft van de mozzarella over de wraps en kruid met peper en gedroogde oregano. Strooi tot slot de helft van de geraspte kaas over de wraps en schuif ze acht minuten in de voorverwarmde oven.

Zodra de wraps lekker krokant zijn en de kaas goed is gesmolten zijn  je pizza wraps klaar. Leg er wat plukjes verse rucola overheen en sprenkel er wat goede olijfolie over. Herhaal voor de andere vier wraps en zet deze in de oven terwijl je de eerste vier lekker opeet.

Deze pizzawraps zijn erg lekker als je er een eenvoudige groene salade bij serveert. Zo heb je binnen no time een heerlijk Italiaans getint maaltje op tafel staan. Buon appetito!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Pizza wraps met salami, rode ui, paprika, champignons en rucola'
Afbeelding bij 'Pizza wraps met salami, rode ui, paprika, champignons en rucola'
Afbeelding bij 'Pizza wraps met salami, rode ui, paprika, champignons en rucola'
Afbeelding bij 'Pizza wraps met salami, rode ui, paprika, champignons en rucola'