Plaatpizza met gebakken prei, ham en ui

Plaatpizza met gebakken prei, ham en ui

Een plaatpizza wordt meestal gemaakt met tomatensaus maar je kan ook een compleet andere bodem maken. Voor deze plaatpizza met gebakken preiringetjes, ham en ui heb ik bijvoorbeeld crème fraîche gebruikt waardoor je een verrassend frisse smaak krijgt.

Deze pizza is erg makkelijk te maken en als je deze combineert met een lekkere salade heb je heel snel een lekker maaltje op tafel staan. Je kan gebruik maken van kant-en-klaar pizzadeeg(bijvoorbeeld van Tante Fanny) of je kan zelf pizzadeeg maken. Welke optie je ook kiest, ik weet zeker dat deze pizza je zal bevallen.

Tip: voor de ham heb ik gebruik gemaakt van yorkham, gewoon het broodbeleg. Voor een wat uitgesprokenere smaak kan je ook een droge ham als coburgerham of Parmaham gebruiken.

Tip 2: heb je een stukje over dan kan je deze de volgende dag heel snel opwarmen in een droge koekenpan. Zo krijg je een lekker krokante bodem en hoef je niet eerst je oven voor te verwarmen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. pizzadeeg
  • 2 preien
  • 2 uien
  • 125 gr. crème fraîche
  • 150 gr. ham (plakken beleg)
  • 100 gr. (geraspte) belegen kaas
  • bieslook
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 graden en zet vast een ovenplaat klaar die je bedekt met bakpapier. Beleg de ovenplaat met je pizzabodem en bestrijk deze met de losgeklopte crème fraîche, dit gaat het makkelijkst met de achterkant van een lepel.

Verhit een hapjespan op laag vuur en verwarm hier wat olijfolie in. Snijd de prei in dunne ringetjes en bak deze met wat versgemalen peper in de olijfolie tot ze mooi gekleurd en glazig zijn.

Verdeel de plakken ham over de pizzabodem en bestrooi met wat peper, doe hier de gebakken preiringetjes overheen. Snijd ook de ui in dunne ringetjes en verdeel ook deze over de pizza. Bestrooi tenslotte met de geraspte kaas en doe er nog wat versgemalen peper en zout overheen.

Bak de pizza ongeveer 15 minuten in je voorverwarmde oven. Haal de pizza eruit en strooi er nog wat fijngehakte bieslook over en besprenkel met wat olijfolie.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Plaatpizza met gebakken prei, ham en ui

Plaatpizza met gebakken prei, ham en ui

Plaatpizza met gebakken prei, ham en ui

Plaatpizza met gebakken prei, ham en ui

Plaatpizza met gebakken prei, ham en ui

Plaatpizza met gebakken prei, ham en ui

Plaatpizza met gebakken prei, ham en ui

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens