Quiche met groente, gedroogde ham en mozzarella

Quiche met groente, gedroogde ham en mozzarella

Ik had laatst weer eens zin in een quiche en besloot er eentje te maken met een Italiaans tintje. Volgens mijn vriendin was het misschien wel de lekkerste quiche die ik ooit had gemaakt, en ook zoonlief heeft er van zitten smullen. Je kan deze quiche thuis makkelijk zelf maken, het is niet veel werk.

Hier vind je het recept van deze quiche met groente, champignons, gedroogde ham en mozzarella. Varieer naar hartelust met de ingrediënten maar zelf vond ik hem zo erg lekker. Ik had deze keer prosciutto crudo gebruikt maar met parmaham of serranoham is het net zo lekker.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 125 gr. crème fraiche
  • 3 eieren
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 100 gr. kaas, geraspt
  • 1 prei
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 125 gr. kastanjechampignons
  • 100 gr. gedroogde ham
  • peper en zout
  • oregano
  • paneermeel
  • boter om in te vetten
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een ingevette quichevorm of springvorm klaar. Breek de eieren boven een mengkom en doe hier de crème fraiche bij, meng er de geraspte kaas door en klop tot een mooi mengsel. Breng op smaak met peper en zout en laat staan voor zo.

Verwarm vast een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Snijd de prei in ringetjes, de rode paprika in kleine stukjes en de champignons in plakjes. Pel de ui en teentjes knoflook en hak goed fijn.

Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en fruit hier de ui en knoflook in. Doe er daarna de ringetjes prei en de stukjes paprika bij en bak een paar minuten. Bak aan het eind de stukjes champignons kort mee en zet het vuur uit.

Haal de plakjes deeg uit de vriezer en laat kort ontdooien, bedek je quichevorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Strooi er een klein beetje paneermeel over zodat de bodem niet te vochtig wordt door het bakvocht van de champignons.

Verdeel de gebakken groente over de bodem en scheur stukjes van de mozzarella, verdeel over het groentemengsel. Scheur de gedroogde ham in reepjes en verdeel over de mozzarella. Giet er nu het eiermengsel bij en strijk het gelijkmatig over de quiche. Bestrooi met wat oregano en doe de quiche 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Als de bovenkant van de quiche mooi bruin is geworden is je quiche klaar. Serveer eventueel met een frisse salade, maar eigenlijk heb je aan de quiche zelf al meer dan genoeg.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Quiche met groente, gedroogde ham en mozzarella'
Afbeelding bij 'Quiche met groente, gedroogde ham en mozzarella'
Afbeelding bij 'Quiche met groente, gedroogde ham en mozzarella'
Afbeelding bij 'Quiche met groente, gedroogde ham en mozzarella'
Afbeelding bij 'Quiche met groente, gedroogde ham en mozzarella'
Afbeelding bij 'Quiche met groente, gedroogde ham en mozzarella'
Afbeelding bij 'Quiche met groente, gedroogde ham en mozzarella'
Afbeelding bij 'Quiche met groente, gedroogde ham en mozzarella'