Quiche met prei, paprika, salami en kaas

Quiche met prei, paprika, salami en kaas

Deze heerlijke quiche met prei, paprika, salami en kaas maakte ik in het kader van de ‘foodblogswap’. Hierbij maak je een recept van een andere foodblogger en deelt deze via je eigen website. Daarom vind je het recept voor deze lekkere quiche nu ook op Kookidee.

Ik mocht voor de foodblog swap deze maand iets maken van FoodQuotes. FoodQuotes is de website van Simone en staal vol lekkere recepte, reviews en handige tips. Mocht je dus op zoek zijn naar meer kookinspiratie dan moet je FoodQuotes zeker eens bezoeken.

Het originele recept voor deze quiche met prei, paprika, salami en kaas is hier te vinden. Mijn versie van de quiche met prei, paprika, salami en kaas vind je hieronder. Ik voegde alleen een uitje toe en gebruikte een andere oventemperatuur en tijd.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 2 preien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 80 gr. salami
  • 4 eieren
  • 125 gr. crème fraiche
  • 150 gr. belegen kaas, geraspt
  • paneermeel
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een met boter ingevette quichevorm of springvorm klaar. Zet ook vast een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.

Snijd de onderkanten van de preien en halveer de preien in de lengte. Snijd er vervolgens halve ringen van en bewaar voor zo. Snijd de bovenkanten van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika's in vier parten en ieder part vervolgens in drie reepjes. Snijd de reepjes in kleine stukjes, bewaar voor zo.

Pel de ui en snijd in vieren, snijd ieder part vervolgens in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de ui glazig met wat peper en zout. Voeg vervolgens de gesneden prei en paprika toe en bak een paar minuten mee. Snijd intussen de plakjes salami in stukjes en voeg toe aan de pan zodra de prei glazig wordt. Bak nog een paar minuten mee en schep regelmatig om, houd warm voor zo.

Ontdooi de plakjes deeg tot ze goed soepel zijn en bedek hier de quichevorm mee. Leg een plakje op de bodem en rek deze een beetje uit. Rek ook de andere plakjes uit en hang over de rand zodat ze het deeg op de bodem overlappen. Druk het overhangende deeg los van de rand en bewaar voor zo.

Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en strooi er een klein laagje paneermeel over. Schep het groentenmengsel in de quichevorm en spreid gelijkmatig uit. Klop in een mengkom de vier eieren met de crème fraiche, de helft van de geraspte kaas en ruim peper en zout.

Giet het eiermengsel over de quichevorm en verdeel gelijkmatig over de quiche. Strooi er de resterende geraspte kaas overheen. Rol het resterende deeg tenslotte in sliertjes en maak een mooi patroon over de bovenkant van de quiche, dit kan je eventueel ook laten.

Schuif de quiche in het midden van de voorverwarmde oven en laat deze nog 25 minuten bakken. Je quiche met prei, paprika, salami en kaasis klaar zodra het deeg mooi krokant is en de bovenkant goudbruin.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Quiche met prei, paprika, salami en kaas'
Afbeelding bij 'Quiche met prei, paprika, salami en kaas'
Afbeelding bij 'Quiche met prei, paprika, salami en kaas'
Afbeelding bij 'Quiche met prei, paprika, salami en kaas'
Afbeelding bij 'Quiche met prei, paprika, salami en kaas'
Afbeelding bij 'Quiche met prei, paprika, salami en kaas'
Afbeelding bij 'Quiche met prei, paprika, salami en kaas'