Quiche met prei, rode en gele paprika en spekreepjes

Quiche met prei, rode en gele paprika en spekreepjes

De quiche is vaak mijn redding als ik eens wat minder inspiratie heb, want ook dat komt wel eens voor. Met de ingrediënten uit mijn koelkast maakte ik laatst dus deze heerlijke quiche met prei, rode en gele paprika en spekreepjes.

Je hebt deze quiche lekker snel gemaakt, hij moet alleen eventjes in de oven om te bakken. Voor de rest ben je aan deze lekkere quiche niet veel tijd kwijt. Met het snijden en bereiden van alle ingrediënten ben je hooguit een kwartiertje bezig.

Deze lekkere quiche is meteen een mooi bewijs dat bladerdeeg en crème fraiche eigenlijk niet mogen ontbreken in je koelkast en vriezer. Met wat eieren en andere ingrediënten die je in huis hebt kan je dan namelijk altijd een lekkere quiche maken.

Van deze quiche met prei, rode en gele paprika en spekreepjes hebben wij in ieder geval heerlijk zitten smullen. Wil je dit quicherecept zelf eens proberen? Hieronder vind je het recept waarme je deze quiche met prei, rode en gele paprika en spekreepjes zo op tafel zet.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (of bladerdeeg)
  • 2 preien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 100 gr. spekreepjes
  • 200 gr. crème fraiche
  • 3 eieren
  • 150 gr. geraspte kaas, belegen
  • peper en zout
  • olijfolie
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een met boter ingevette quichevorm of springvorm klaar. Verwarm ook vast een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.

Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de spekjes een paar minuten. Pel intussen de ui en snijd in vieren, snijd hier vervolgens kwart-ringetjes van. Bak de gesneden ui mee met de spekjes tot deze glazig wordt.

Verwijder het onderste stukje van de preien en snijd de preien in ringetjes. Bak de preiringetjes mee met de spekjes en ui tot ook deze wat glazig wordt. Kruid alles met ruim peper en zout en roer goed door elkaar. Snijd de bovenkanten van de rode en gele paprika en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd vervolgens in stukjes en bak nog kort mee.

Haal de plakjes deeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. Zorg dat ze niet te lang buiten de vriezer liggen omdat het deeg anders snel uit begint te drogen. Zodra het deeg zacht genoeg is bedek je de quichevorm ermee. Leg een plakje op de bodem en rek wat uit, leg de overige plakjes over de rand en zorg dat deze het onderste plakje overlapt. Rpik met een vork gaatjes in de bodem.

Breek de drie eieren boven een mengkom en schep de crème fraiche erbij. Kruid met wat peper en zout en roer alles goed door elkaar. Doe er ongeveer de helft van de geraspte kaas bij en roer nogmaals door elkaar.

Schep het preimengsel op het deeg in de quichevorm en verdeel over de vorm. Giet het eiermengsel eroverheen en strooi er de rest van de geraspte kaas over. Schuif de quichevorm 25 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg mooi krokant is en de kaas goudbruin gesmolten.

Haal de quiche uit de quichevorm, als je een springvorm hebt gebruikt ga je eerst even met een spatel langs de randen. Snijd de quiche met prei, rode en gele paprika en spekreepjes in acht punten en serveer eventueel met een lekkere salade.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Quiche met prei, rode en gele paprika en spekreepjes

Quiche met prei, rode en gele paprika en spekreepjes

Quiche met prei, rode en gele paprika en spekreepjes

Quiche met prei, rode en gele paprika en spekreepjes

Quiche met prei, rode en gele paprika en spekreepjes

Quiche met prei, rode en gele paprika en spekreepjes

Quiche met prei, rode en gele paprika en spekreepjes

Quiche met prei, rode en gele paprika en spekreepjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens