Ramen noedels met kip teriyaki en peultjes

Ramen noedels met kip teriyaki en peultjes

Ramen noedels gebruik je normaal gesproken voor ramen, een Aziatische soep. Ik maakte er echter ramen noedels met kip teriyaki en peultjes mee. Een supermakkelijk, snel te maken en vooral heel erg lekker gerechtje dat je binnen 20 minuten op tafel hebt staan.

Deze ramen noedels met kip teriyaki en peultjes zijn lekker pittig door de rode peper. De teriyakisaus is juist weer wat zoet en dat vormt een perfecte combinatie. De dungesneden peultjes en reepjes wortel maken het helemaal af. Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • ca. 300 gr. ramen noedels
  • 300 gr. kippendijfilet
  • 400 gr. peultjes
  • 200 gr. bospeen
  • 1 rode peper
  • 6 lenteuitjes
  • handje koriander, optioneel
  • sesamzaad
  • sesamolie

Voor de teriyakisaus:

  • 80 ml. mirin
  • 2 el. sojasaus
  • 1 el. bruine basterdsuiker

Bereidingswijze

Zet vast een flinke pan met ruim kokend water op het vuur om de noedels in te bereiden. Verwarm ook een wok voor op laag vuur zodat deze door en door warm wordt. Zet tot slot een steelpannetje op laag vuur om de teriyakisaus in te bereiden.

Voor de teriyakisaus doe je alle ingrediënten in de steelpan. Roer goed door elkaar terwijl je het vuur laag houdt tot alle suiker is opgelost. Zet het vuur wat hoger en laat de saus rustig indikken terwijl je de rest bereidt. Roer regelmatig door en zet het vuur weer laag als de saus wat dikker is geworden.

Snijd de peultjes met een scherp mes in flinterdunne reepjes, doe in een vergiet en bewaar voor zo. Snijd de lenteuitjes in dunne ringetjes en houd apart voor zo. Snijd de bovenkant van de rode peper en rol tussen je handen, klop de zaadjes eruit. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes en bewaar voor zo. Maak de bospeen schoon, snijd doormidden en vervolgens in plakjes. Snijd de plakjes vervolgens in lange reepjes en hou apart voor zo.

Kook de ramen noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. De ramen noedels die ik gebruikte hoefden maar een paar minuten te koken. Voeg de laatste minuut de gesneden peultjes toe en kook deze nog even mee. Giet af in een vergiet, spoel onder de koude kraan en doe terug in de pan. Voeg een scheutje sesamolie toe, doe de reepjes wortel erbij en roer door elkaar, laat staan voor zo.

Snijd terwijl de noedels koken de kippendij in dunne plakjes. Verhit een scheut sesamlie in de wokpan en roerbak de plakjes kippendij drie minuten op hoog vuur. Voeg de rode peper en de lenteuitjes toe en roerbak een minuutje mee. Hak eventueel de koriander grof met een koksmes en bewaar voor zo.

Schep de noedels met de gesneden peultjes en wortel op de borden en schep hier de kip teriyaki overheen. Strooi er wat sesamzaad overheen en als je dat lekker vindt de koriander. Je ramen noedels met kip teriyaki en peultjes zijn klaar, eet smakelijk.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Ramen noedels met kip teriyaki en peultjes

Ramen noedels met kip teriyaki en peultjes

Ramen noedels met kip teriyaki en peultjes

Ramen noedels met kip teriyaki en peultjes

Ramen noedels met kip teriyaki en peultjes

Ramen noedels met kip teriyaki en peultjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens