Rijstnoedels met Chinese kool, paddenstoelen en omelet

Rijstnoedels met Chinese kool, paddenstoelen en omelet

Laatst maakte ik deze rijstnoedels met Chinese kool, paddenstoelen en omelet. Een heerlijke roerbakmaaltijd die vooral heel makkelijk te maken is. Deze keer koos ik ervoor geen vlees te nemen maar er dus een lekkere omelet bij te serveren.

De groenten en omelet bracht ik beiden op smaak met housinsaus. Dit is een lekkere Oosterse saus met o.a. sojabonen en  rijstazijn. Het geeft dit gerecht een heerlijk smaakje en de hele wok ging dan ook op. Hier vind je het makkelijke en snelle recept, probeer maar eens.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 320 gr. rijstnoedels
  • 1 Chinese kool
  • 100 gr. shiitake
  • 150 gr. oesterzwam
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 6 bosuitjes
  • 4 eieren
  • 1 tl. sesamzaadjes
  • hoisinsaus
  • sojasaus
  • wokolie
  • peper en zout
  • kroepoek

Bereidingswijze

Verwarm je wok vast voor op laag vuur zodat deze door en door warm wordt. Zet ook vast een flinke pan kokend water op om de rijstnoedels zo te bereiden.

Verwijder de buitenste bladen van de Chinese kool en snij de rest in reepjes. Borstel de shiitake en oesterzwam schoon, verwijder de harde stukjes van de steel van de oesterzwam. Snijd de paddenstoelen in reepjes. Pel de rode ui, snijd doormidden en vervolgens in halve ringetjes. Pel de knoflook en hak deze goed fijn.

Bereid alvast de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken in een vergiet. Schep de rijstnoedels af en toe even om zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.

Verhit een scheut wokolie in de wokpan en bak hier de rode ui en knoflook kort in aan. Voeg vervolgens de in stukjes gesneden paddenstoelen toe en doe er drie eetlepels hoisinsaus bij. Breng op smaak met peper en zout en roerbak alles een paar minuten op hoog vuur. Voeg de Chinese kool toe, roer goed door elkaar en zet het vuur laag.

Verwarm een flinke koekenpan op laag vuur en breek de eieren boven een mengkom. Voeg een eetlepel hoisinsaus toe en roer goed door elkaar. Snij de bosuitjes in ringetjes en verhit een scheutje wokolie in de koekenpan. Bak de bosuitjes samen met een theelepel sesamzaadjes kort aan en giet het eiermengsel erbij.

Kruid met peper en zout en bak een omelet. Dit gaat het best door het eiermengsel steeds naar de zijkant van de pan te laten lopen. Met een spatel wip je het al gestolde deel omhoog waarna je het vloeibare deel eronder laat lopen door de pan te kantelen. Als de bovenkant nét begint te stollen schuif je de omelet op een bord.

Snijd de omelet in lange repen en rol deze op. Roerbak de rijstnoedels op hoog vuur nog een minuutje mee in de wok, schep alles goed door elkaar. Serveer de noedels met de Chinese kool en paddenstoelen en leg de rolletjes omelet ernaast. Serveer met wat kroepoek en breng eventueel op smaak met wat ketjap en/of sambal.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Rijstnoedels met Chinese kool, paddenstoelen en omelet

Rijstnoedels met Chinese kool, paddenstoelen en omelet

Rijstnoedels met Chinese kool, paddenstoelen en omelet

Rijstnoedels met Chinese kool, paddenstoelen en omelet

Rijstnoedels met Chinese kool, paddenstoelen en omelet

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens