Risotto met knoflookgarnaaltjes, sperziebonen en gele paprika

Risotto met knoflookgarnaaltjes, sperziebonen en gele paprika

Risotto maak ik niet heel erg vaak, maar als we het dan eens eten zitten we volop te genieten. Zo ook met deze risotto met knoflookgarnaaltjes, sperziebonen en gele paprika. Een maaltje dat eigenlijk zo gemaakt is en heerlijk vol van smaak is door de Parmezaanse kaas.

Het meeste werk zit hem in het omscheppen van de risotto. Beetje bij beetje voeg je groentebouillon toe tot deze goed gaar is. De garnaaltjes, sperziebonen en gele paprika zijn zo klaar en bereid je terwijl de risotto staat te pruttelen. Al met al staat dit gerecht in 25 minuten op tafel en kan je genieten van een heerlijke risotto.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. risotto
  • 1 l. groentebouillon
  • 200 gr. garnalen
  • 300 gr. sperziebonen
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 40 gr. rucola
  • 40 gr. parmezaanse kaas en wat extra
  • 45 gr. pijnboompitjes
  • klontje roomboter
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Zet vast een hapjespan en een grote koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm worden. Breng in een pan een laagje water aan de kook om de sperziebonen te blancheren. Zet een liter groentebouillon klaar om zo de risotto mee te bereiden. Rasp vast 40 gram Parmezaanse kaas en zet apart voor zo.

Pel de ui en snipper deze, verhit een scheutje olijfolie in de hete hapjespan en fruit de ui hier kort in aan. Doe de risotto erbij en bak deze een minuutje mee, blijf de risotto even omscheppen. Voeg daarna een grote schep groentebouillon toe en zet het vuur wat lager, de bouillon moet licht blijven pruttelen.

Als de risotto alle bouillon heeft opgenomen doe je er weer een schep bouillon bij en roer je alles even om. Dit blijf je herhalen tot de risotto geen bouillon meer opneemt en beetgaar is. Dit duurt in totaal ongeveer zo'n 15 minuten, het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt. Als de risotto gaar is doe je een klontje boter in de pan en voeg je de geraspte parmezaanse kaas toe. Roer alles om en houd warm op laag vuur.

Kook terwijl de risotto staat te pruttelen de sperziebonen vijf minuten en giet direct af. Laat de pan een minuut onder koud stromend water staan tot de sperziebonen helemaal zijn afgekoeld. Laat ze daarna even uitlekken in een vergiet.

Pel en snijd ondertussen de teentjes knoflook fijn en snij de paprika in kleine reepjes. Snijd de champignons in dunne plakjes, dit gaat het snelst met een eiersnijder.

Verhit wat olijfolie in de hete koekenpan en bak hier de knoflook met de garnalen kort in aan. Voeg daarna de paprika en champignons toe en bak ongeveer vijf minuten mee, kruid met peper en zout. Voeg tenslotte de sperzieboontjes toe en bak deze ook nog nog kort mee.

Schep de risotto op de borden en schep hier de garnalen, sperziebonen, champignons en gele paprika bij. Verdeel er wat rucola over en bestrooi met wat geraspte Parmezaanse kaas en de pijnboompitjes. Giet er tenslotte een klein scheutje olijfolie over en bestrooi met nog een beetje versgemalen peper en zout.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Risotto met knoflookgarnaaltjes, sperziebonen en gele paprika'
Afbeelding bij 'Risotto met knoflookgarnaaltjes, sperziebonen en gele paprika'
Afbeelding bij 'Risotto met knoflookgarnaaltjes, sperziebonen en gele paprika'
Afbeelding bij 'Risotto met knoflookgarnaaltjes, sperziebonen en gele paprika'
Afbeelding bij 'Risotto met knoflookgarnaaltjes, sperziebonen en gele paprika'
Afbeelding bij 'Risotto met knoflookgarnaaltjes, sperziebonen en gele paprika'
Afbeelding bij 'Risotto met knoflookgarnaaltjes, sperziebonen en gele paprika'