Roergebakken spruitjes met paprika en walnoot

Roergebakken spruitjes met paprika en walnoot

Veel mensen moeten er niet aan denken om spruitjes op tafel te zetten. Dat is jammer want met spruitjes kan je veel verschillende gerechten bereiden. Naast gekookte spruitjes kan je er bijvoorbeeld een lekkere spruitjesstamppot mee maken of ze eens roerbakken.

Dat laatste heb ik gedaan bij dit gerecht, roergebakken spruitjes met puntpaprika en walnoot. Door de mooie kleuren is het niet alleen een feest voor het oog maar het smaakt ook nog eens heel erg lekker. Deze roergebakken spruitjes smaken heel erg lekker in combinatie met een lekker biefstukje. Het recept vind je hieronder.

Tip: als je lekker veel walnoten gebruikt zijn aardappelen niet nodig.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 600 gr. spruitjes
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 gele puntpaprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 200 gr. walnoten
  • sesamolie
  • 2 el. sesamzaad
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm vast een wok op een laag vuurtje zodat deze door en door warm wordt, zet ook vast een pan water op het vuur om de spruitjes zo in voor te koken.

Maak de spruitjes schoon door het onderste stuk van het stronkje af te snijden en eventueel de buitense blaadjes te verwijderen. Kook de spruitjes in ongeveer 8 minuten tot ze net niet beetgaar zijn en giet ze af in een vergiet, spoel na met koud water zodat ze niet verder garen.

Snijd de puntpaprika's in kleine reepjes en snipper de ui en de knoflook. Hak ook de walnoten in kleinere stukken, ongeveer ter grootte van een kwart walnoot. Rooster de walnoten in een droge koekenpan of hapjespan totdat ze beginnen te verkleuren, zet ze daarna even apart.

Verhit wat sesamolie in de wok en fruit hier de gesnipperde ui in aan tot deze glazig begint te worden. Voeg daarna de spruitjes, de knoflook en de fijngesneden puntpaprika toe en roerbak tot de paprika en spruitjes donker beginnen te blakeren. Strooi er wat peper en zout overheen, voeg de sesamzaadjes toe en giet er nog een klein scheutje sesamolie over. Roerbak nog een paar minuten zodat ook de walnoten goed warm zijn.

Serveer de spruitjes met een lekker stukje rood vlees zoals een malse biefstuk of wat plakjes rosbief, een schepje jus erover en smullen maar. Heb je geen sesamolie dan kan je trouwens ook roerbakken in olijfolie of een andere olie.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Roergebakken spruitjes met paprika en walnoot'
Afbeelding bij 'Roergebakken spruitjes met paprika en walnoot'
Afbeelding bij 'Roergebakken spruitjes met paprika en walnoot'
Afbeelding bij 'Roergebakken spruitjes met paprika en walnoot'
Afbeelding bij 'Roergebakken spruitjes met paprika en walnoot'