Rogge pannenkoeken met spek en kaas

Rogge pannenkoeken met spek en kaas

Als wij thuis pannenkoeken eten gebruiken we eigenlijk nooit zo’n pak pannenkoekmeel. Met wat bloem, melk en eieren maak je het namelijk gewoon zelf. Heel erg makkelijk en ook nog eens goedkoper. Laatst maakte ik een variant, heerlijke rogge pannenkoeken met spek en kaas.

Een deel van de bloem verving ik door roggemeel. De pannenkoeken worden hierdoor iets machtiger en rogge is weer net wat voedzamer dan bloem. Maar vooral zijn deze pannenkoeken gewoon heel erg lekker. Dus wil je snel iets lekkers op tafel zetten dan vind je hier het makkelijke recept.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gr. tarwebloem
  • 200 gr. roggemeel*
  • 900 ml. melk
  • 4 eieren
  • 100 gr. ontbijtspek
  • jonge kaas
  • snufje zout
  • boter om in te bakken

* Je kan natuurlijk ook alleen maar roggemeel gebruiken, dan neem je dus 400 gram. Ik vind de combinatie mét bloem zelf net iets lekkerder.

Bereidingswijze

Zet vast een of twee pannekoekenpannen op laag vuur zodat ze goed warm worden.

Meng de bloem samen met het roggemeel en een snufje zout in een mengkom. Voeg hier de helft van de melk aan toe en meng tot je een glad beslag hebt. Breek er nu de eieren boven en meng nogmaals door elkaar. Voeg beetje bij beetje de resterende melk toe en blijf mixen tot je een glad en dun beslag hebt.

Verhit een klontje boter in de koekenpan en wacht tot deze volledig is gesmolten. Schep er met een soeplepel een scheut beslag in en bak op middelhoog vuur tot de bovenkant begint te stollen. Als de bovenkant niet meer nat is draai je de pannenkoek om. Leg er wat plakjes ontbijtspek en kaas op en bak de onderkant bruin.

Deze roggepannenkoeken zijn ook erg lekker met appel en kaneel of appel en rozijnen. Ik gebruik zelf een handmixer voor het beslag maar een ouderwetse garde werkt natuurlijk ook prima.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Rogge pannenkoeken met spek en kaas

Rogge pannenkoeken met spek en kaas

Rogge pannenkoeken met spek en kaas

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens