Saté-wraps met paksoi, paprika, champignons en kip

Saté-wraps met paksoi, paprika, champignons en kip

Als je dol bent op saté en op wraps dan moet je dit recept zeker eens proberen. Deze makkelijke saté-wraps met paksoi, paprika, champignons en kip staan zo op tafel en smaken super. Wij aten het met een lekker bakje kroepoek en hebben er van zitten smullen.

Ik koos ervoor om de kip lekker lang te laten marineren, zet deze bijvoorbeeld in de middag al klaar in je koelkast. Dan hoef je ‘s avonds alleen nog de groenten te snijden en alles te roerbakken. Als je kiest voor kant-en-klare pindasaus ben je helemaal zo klaar. Het recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. kippendijfilet
  • 8 wraps
  • 1 paksoi
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 100 gr. taugé
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • gebakken uitjes
  • peper en zout
  • wokolie
  • pindasaus*
  • zakje kroepoek

Voor de marinade:

  • 2 el. sojasaus
  • 2 el. arachideolie
  • 2 el. oestersaus
  • 1/2 tl. citroengraspoeder
  • 1 tl. sesamzaad
  • peper en zout

* Wil je snel klaar zijn dan gebruik je kant-en-klare pindasaus. Met dit recept kan je heel makkelijk zelf pindasaus maken.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Het lekkerst is het als je de kip lekker lang laat marineren. Heb je daar geen tijd voor dan kan je de kip marineren en direct wokken.

Dep de kippendij droog met een keukenpapiertje en snijd in blokjes. Meng in een schaal de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Leg de stukjes kip hierin en schep alles een paar keer goed door elkaar. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat een paar uur in de koelkast staan.

Verwarm een wok op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Verwarm je oven voor op 160 graden en verpak de stapel wraps alvast bij elkaar in een stuk aluminiumfolie.

Snijd de paksoi door de onderkant eraf te snijden en steed wat stengels op elkaar te stapelen. Snijd het harde deel in reepjes, rol het groen op en snijd ook in reepjes. Snijd de rode paprika in kleine reepjes en meng door de paksoi.

Pel de rode ui en snijd in vieren, snijd ieder kwart vervolgens in stukjes. Pel de tenen knoflook en hak goed fijn. Verhit een scheutje wokolie (of arachideolie) in de wokpan en roerbak de gemarineerde kip samen met de rode ui en de knoflook een paar minuten op hoog vuur. Kruid met wat peper en zout.

Bereid in een tweede pannetje intussen de pindasaus en warm de wraps tien minuten op in de voorverwarmde oven.

Voeg de gesneden paksoi en paprika toe aan de wok en roerbak een paar minuten mee. Snijd intussen de champignons in dikke plakken en voeg toe aan de wok, roerbak een paar minuten mee. Voeg de taugé tenslotte toe en roerbak een minuut mee op hoog vuur.

Beleg het midden van de wraps met de roergebakken groenten en kip en doe hier royaal de pindasaus over. Strooi er wat van de gebakken uitjes over en rol de wraps op. Serveer met een schaaltje kroepoek.

De roergebakken groenten die je eventueel overhoudt kan je de volgende dag opbakken met wat rijst of mie.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Saté-wraps met paksoi, paprika, champignons en kip'
Afbeelding bij 'Saté-wraps met paksoi, paprika, champignons en kip'
Afbeelding bij 'Saté-wraps met paksoi, paprika, champignons en kip'
Afbeelding bij 'Saté-wraps met paksoi, paprika, champignons en kip'
Afbeelding bij 'Saté-wraps met paksoi, paprika, champignons en kip'
Afbeelding bij 'Saté-wraps met paksoi, paprika, champignons en kip'