Shoarma pizza en traditionele pizza, half-half voor wie niet kan kiezen

Shoarma pizza en traditionele pizza, half-half voor wie niet kan kiezen

Een plaatpizza heb je al eerder voorbij zien komen op Kookidee, en ook vandaag heb ik weer een lekkere plaatpizza voor je. Deze keer heb ik hem half-half gemaakt… de ene helft shoarmapizza en de andere helft wat traditioneler. Een ideale oplossing voor wie niet kan kiezen want zo heb je twee pizza’s in één klap.

Omdat ik soms ook wel eens van heel erg makkelijk houd heb ik weer gebruik gemaakt van het kant-en-klare pizzapakket. Hier zit al een rol pizzadeeg en een potje tomatensaus bij waardoor deze pizza echt zo klaar is. Wil je het helemaal zelf maken dan vind je hier het recept voor zelfgemaakt pizzadeeg en zelfgemaakte tomatensaus.

Deze pizza is erg lekker met een lekkere salade, hier vind je een salade die in 5 minuten klaar is. Met dit snelle recept kan je dus binnen een half uur aan tafel, buon appetito!

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 pizzapakket met deeg en saus
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 250 gr. shoarmareepjes
  • 12 plakken salami
  • 200 gr. cherrytomaatjes
  • 125 gr. champignons
  • 100 gr. pizzakaas (of nog lekkerder zelf geraspte Parmezaan)
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • verse basilicum
  • oregano
  • peper
  • olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat met bakpapier klaar. Verwarm ook een hapjespan en bak het shoarmavlees een paar minuten aan, bewaar het shoarmavlees voor zo.

Rol het deeg uit op je ovenplaat en smeer de tomatensaus er over, het makkelijkst doe je dit met de bolle kant van een lepel. Halveer de cherrytomaatjes, snijd de mozzarella in plakken, snijd de champignons in plakjes, snijd de paprika in kleine reepjes en de ui in ringen.

Beleg de ene helft van de pizza met de plakken salami met daarop de plakken mozzarella, de gehalveerde tomaatjes en de plakjes champignons. Beleg de andere helft met de uienringen en strooi de reepjes paprika over de gehele pizza. Verdeel het voorgebakken shoarmavlees over de helft met de uienringetjes.

Bestrooi de hele pizza met kaas en besprenkel daarna ruim met olijfolie. Doe over de traditionele helft nog wat oregano en peper en snipper tenslotte de blaadjes basilicum over de gehele pizza. Doe alles ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven en klaar is je half-half pizza met voor ieder wat wils.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Shoarma pizza en traditionele pizza, half-half voor wie niet kan kiezen

Shoarma pizza en traditionele pizza, half-half voor wie niet kan kiezen

Shoarma pizza en traditionele pizza, half-half voor wie niet kan kiezen

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens