Snelle wraps met zoetzure kip en roergebakken groenten

Snelle wraps met zoetzure kip en roergebakken groenten

Als je snel iets lekkers op tafel wilt hebben is de wok vaak je beste vriend. Ook bij deze wraps met zoetzure kip en roergebakken groenten roerbak je alles een paar minuten in de wok. In de tussentijd kan je de wraps opwarmen in je oven en 25 minuten later kan je aan tafel.

Ik heb deze keer kant en klare volkorenwraps gebruikt die alleen even in de oven hoeven. Het is natuurlijk ook lekker om zelf je wraps te maken, al ben je dan iets langer bezig. Als je ook nog eens voorgesneden groenten haalt ben je helemaal zo klaar. Ik heb ervoor gekozen om zelf mijn groenten te snijden, zo gedaan en lekker vers.

Tip: deze wraps zijn al lekker van zichzelf maar met een scheutje chilisaus zijn ze nog net een stukje lekkerder. Het recept om zelf wraps te maken vind je natuurlijk ook op mijn site.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 2 kipfilets
  • 1 paksoi
  • 1 prei
  • 1 gele paprika
  • 2 rode uien
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • 1/2 flesje zoetzure woksaus, bijvoorbeeld van Fairtrade
  • wokolie
  • chilisaus, optioneel

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 160 graden en verpak je wraps bij elkaar in aluminiumfolie. Zet de wraps zo'n 5 tot 10 minuten in je voorverwarmde oven. Verhit vast een wok op laag vuur zodat deze goed warm wordt.

Snijd de paksoi in reepjes en snijd ook het groen in reepjes. Dit gaat het makkelijkst door de onderkant van de paksoi te snijden, een paar stengels op elkaar te stapelen en deze in reepjes te snijden. Rol het bladgroen strak op en snijd ook dit in fijne reepjes.

Snijd de prei in ringetjes, de paprika in reepjes en de champignons in niet al te kleine stukjes. Pel de rode uien en snijd deze in partjes, eerst halveren en daar halve schijfjes van snijden. Snijd ook de kipfilets in kleine stukjes, of koop voorgesneden blokjes.

Verhit wat wokolie in de pan en roerbak de stukjes kipfilet op hoog vuur een paar minuten tot ze goudbruin worden, bestrooi tussendoor met wat vijfkruidenpoeder en wat peper en zout. Zet het vuur iets lager en roerbak de stukjes champignon een paar minuten mee.

Voeg tenslotte de gesneden paksoi, prei, paprika en rode ui toe en roerbak deze ook nog een paar minuten mee. Giet hier de zoetzure woksaus overheen en zet het vuur weer hoog, roerbak nog een minuutje zodat de saus een klein beetje indikt. Schep de roergebakken groenten en kip in een schaal.

Haal de wraps uit de oven en vul deze aan tafel met de roergebakken zoetzure kip en de groenten. Doe eventueel nog wat chilisaus over je wrap en smullen maar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Snelle wraps met zoetzure kip en roergebakken groenten'
Afbeelding bij 'Snelle wraps met zoetzure kip en roergebakken groenten'
Afbeelding bij 'Snelle wraps met zoetzure kip en roergebakken groenten'
Afbeelding bij 'Snelle wraps met zoetzure kip en roergebakken groenten'
Afbeelding bij 'Snelle wraps met zoetzure kip en roergebakken groenten'
Afbeelding bij 'Snelle wraps met zoetzure kip en roergebakken groenten'
Afbeelding bij 'Snelle wraps met zoetzure kip en roergebakken groenten'
Afbeelding bij 'Snelle wraps met zoetzure kip en roergebakken groenten'