Sperziebonen, courgette, shiitake, cashewnoten en reepjes biefstuk met teriyakisaus

Sperziebonen, courgette, shiitake, cashewnoten en reepjes biefstuk met teriyakisaus

Deze sperziebonen, courgette, shiitake, cashewnoten en reepjes biefstuk met teriyakisaus maakte ik in de wok. Je kookt de sperziebonen even kort voor en daarna kan je alles zo roerbakken. Wij aten het met mie maar ook met bijvoorbeeld rijst is dit een heerlijk maaltje.

Het lekkere van roerbakken is dat de groenten lekker knapperig blijft. Dit komt omdat je het op erg hoge temperatuur bakt waardoor alles snel dichtschroeit. Ook het vlees komt heerlijk mals en sappig uit de wok, vooral omdat ik de biefstukreepjes in dit recept maar heel kort meebakte. Al met al heb je deze lekkere roerbakmaaltijd in nog geen half uur op tafel staan. Het lekkere recept vind je hieronder en zou ik zeker eens een keertje maken.

Als je regelmatig wokt is een goede wokpan eigenlijk onmisbaar, het liefst gebruik ik een zware gietijzeren wok die echt loeiheet kan worden en levenslang meegaat. Wil je liever een wat lichtere wok dan kan je bijvoorbeeld voor een aluminium wok of een RVS wokpan kiezen. Ben je op zoek naar een goede wok? Bekijk hier alle wokpannen bij Bol.com of kies meteen voor één van de top 10 wokpannen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. mie
  • 300 gr. biefstuk
  • 500 gr. sperziebonen
  • 1 courgette
  • 100 gr. shiitakes
  • 150 gr. cashewnoten
  • 150 ml. teriyakisaus
  • wokolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Zet een ruime pan met een laagje water op het vuur en breng aan de kook. Zet ook vast je wokpan op laag vuur zodat deze door en door warm kan worden. Maak de sperziebonen schoon en snijd de puntjes eraf, snijd de sperziebonen vervolgens in kleine stukjes. Kook de sperziebonen vijf minuten voor en spoel daarna af onder koud water. Laat ze even in een pan met koud water staan zodat ze goed afkoelen en laat daarna uitlekken in een vergiet. Zet de pan weer op het vuur met een flinke laag water en breng weer aan de kook. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en houd warm in de pan.

Snijd intussen de biefstuk in reepjes en verwarm een scheutje wokolie in de hete wok. Roerbak de reepjes biefstuk één minuut op hoog vuur met ongeveer 1/3 van de teriyakisaus. Als de biefstukreepjes zijn dichtgeschroeid haal je ze uit de wok met een vleestang en bewaar je ze voor zo. Verwijder de harde uiteindes van de shiitake-steeltjes en snijd de shiitake in dunne plakjes. Roerbak op hoog vuur tot de shiitake begint te slinken. Snijd intussen de courgette in kleine blokjes en roerbak mee met de shiitake, voeg weer 1/3 van de teriyakisaus toe en roerbak tot de shiitake en courgette mooi bruin is.

Voeg nu de uitgelekte sperziebonen toe aan de wok en roerbak de sperziebonen een paar minuten mee. Voeg de laatste teriyakisaus toe en de cashewnoten en roerbak nog kort op hoog vuur. Doe er tot slot de biefstukreepjes bij en roerbak mee tot ze goed warm zijn. Schep de mie op de borden en schep hier de sperziebonen, courgette, shiitake, cashewnoten en reepjes biefstuk met teriyakisaus overheen.

Zoek je nog meer kookinpiratie? Probeer dan ook eens een van deze recepten:

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Sperziebonen, courgette, shiitake, cashewnoten en reepjes biefstuk met teriyakisaus

Sperziebonen, courgette, shiitake, cashewnoten en reepjes biefstuk met teriyakisaus

Sperziebonen, courgette, shiitake, cashewnoten en reepjes biefstuk met teriyakisaus

Sperziebonen, courgette, shiitake, cashewnoten en reepjes biefstuk met teriyakisaus

Sperziebonen, courgette, shiitake, cashewnoten en reepjes biefstuk met teriyakisaus

Sperziebonen, courgette, shiitake, cashewnoten en reepjes biefstuk met teriyakisaus

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens