Sticky chicken wings met rijst en sesamboontjes

Sticky chicken wings met rijst en sesamboontjes

Ik ben dol op kippenpootjes en vleugeltjes. Als ze lekker gemarineerd zijn vind ik het heerlijk om ze af te kluiven. Laatst maakte ik sticky chicken wings met rijst en sesamboontjes, een makkelijk en lekker maaltje dat je zonder al teveel moeite op tafel hebt staan.

Ik marineerde de kippenvleugeltjes in een hersluitbare diepvrieszak. Zo kan je de marinade makkelijk in de vleugeltjes kneden en kunnen de smaken goed intrekken. Natuurlijk kan je ze ook in een braadslede of ovenschaal marineren, hoe langer van tevoren hoe beter. Wil je deze sticky chicken wings zelf maken dan vind je hier het recept.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kg. kippenvleugeltjes
  • 4 el. sojasaus
  • 4 el. chilisaus
  • 4 el. vloeibare honing
  • 4 el. sesamolie + wat extra voor de boontjes
  • 2 el. gembersiroop
  • 4 el. tomatenketuchup
  • 4 el. donkere basterdsuiker
  • 250 gr. rijst
  • 600 gr. snijbonen
  • gebakken uitjes
  • 2 tl. sesamzaad
  • peper en zout

Bereidingswijze

Hoe langer je de kippenvleugeltjes van tevoren marineert hoe beter de smaak intrekt. Ik gebruikte een afsluitbare diepvrieszak met zo'n handige ziplock voor het marineren. Zo kan je de marinade goed in de kippenvleugeltjes kneden, maar een braadslee of ovenschaal gaat ook.

Maak de marinade door in een mengkom de sojasaus, chilisaus, vloeibare honing, sesamolie, gembersiroop, tomatenketchup en de donkere basterdsuiker te mengen. Breng op smaak met wat peper en zout. Doe de kippenvleugeltjes in een diepvrieszak of braadslede en giet de marinade erbij.

Als je een diepvrieszak gebruikt druk je de lucht eruit, rol je de zak op en sluit je deze. Kneed de marinade er goed doorheen en leg de afgesloten zak circa twee uur in de koelkast. Gebruik je een braadslede schep de vleugeltjes dan goed door de marinade en laat twee uur intrekken in de koelkast.

Verwarm je oven voor op 180 graden, leg de gemarineerde kippenvleugeltjes in de braadslede en giet de resterende marinade erover. Bak de sticky chicken wings 30 minuten in het midden van de oven.

Bereid intussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking en maak de snijbonen schoon. Zet vast een extra pan met wat kokend water op. Verwijder de puntjes en snijd de snijbonen in vierkantjes. Kook de boontjes acht minuten en spoel af onder de koude kraan, laat uitlekken in een vergiet.

Verhit een wok op laag vuur en verwarm hier een scheutje sesamolie in, roerbak de uitgelekte boontjes een paar minuten samen met het sesamzaad.

Serveer de rijst met de roergebakken sesamboontjes en doe hier wat gebakken uitjes over. Leg er een paar sticky chicken wings naast en schep nog wat van de marinade over de rijst. Leg vast wat servertjes klaar want deze sticky chicken wings zijn écht sticky.

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Sticky chicken wings met rijst en sesamboontjes

Sticky chicken wings met rijst en sesamboontjes

Sticky chicken wings met rijst en sesamboontjes

Sticky chicken wings met rijst en sesamboontjes

Sticky chicken wings met rijst en sesamboontjes

Sticky chicken wings met rijst en sesamboontjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens