Udon noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in hoisinsaus

Udon noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in hoisinsaus

Laatst maakte ik udon noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in hoisinsaus. Dit zijn noedels die in plaats van met ei met tarwebloem worden bereid. De noedels zijn lekker dik en zacht en smaken heerlijk in dit makkelijke gerecht.

Voor de roergebakken groenten gebruikte ik o.a. groene aspergetopjes, Chinese kool en prei. Ook deed ik er wat oesterzwammen bij. De varkenshaas bakte ik met hoisinsaus waardoor het gerecht een heerlijke smaak krijgt. Hieronder vind je het makkelijke en lekkere recept.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gr. udon noodles*
  • 300 gr. varkenshaas
  • 1 Chinese kool
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 150 gr. oesterzwammen
  • 100 gr. groene aspergetips
  • 3 tenen knoflook
  • Chinees vijfkruidenpoeder
  • 6 el. hoisinsaus
  • 2 el. sojasaus
  • 2 el. vloeibare honing
  • sesamzaadjes
  • peper en zout
  • wokolie

* Kan je geen udon noodles vinden? Gebruik dan gewoon andere noodles of bijvoorbeeld mie.

Bereidingswijze

Verwarm vast een wok op laag vuur zodat deze goed heet kan worden. Zet ook een ruime pan met flink wat kokend water op om zo de udon noedels in te bereiden.

Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en zet apart voor zo. Pel de teentjes knoflook en snijd in flinterdunne plakjes. Verhit een klein beetje wokolie in de wok en roerbak de varkenshaas vier minuten op hoog vuur. Voeg tegelijk de knoflook, een flinke snuf vijfkruidenpoeder, vier eetlepels hoisin, de sojasaus en de vloeibare honing toe. Kruid ook met wat peper en zout.

Zet de noedels op het vuur en kook deze tien minuten. Stort de noedels in een vergiet en spoel kort af met koud water. Doe de lauwe noedels terug in de nog hete  pan en houd warm met de deksel op de pan. Je hoeft de pan niet op het vuur te zetten.

Snijd intussen de oesterzwammen in reepjes, verwijder eventueel de harde onderkant van de steel. Roerbak de oesterzwammen een minuutje mee. Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika in reepjes en roerbak kort mee.

Snijd de prei in dunne ringetjes en voeg samen met de aspergetips toe aan de wok. Roerbak ook dit een minuutje mee. Snijd tussendoor de Chinese kool, verwijder de onderkant en snijd de rest van de kool in reepjes. De witte harde reepjes wok je direct mee, de reepjes bladgroen doe je na twee minuten bij.

Voeg nog twee eetlepels hoisin toe en strooi een theelepel sesamzaadjes in de wok. Roerbak op hoog vuur tot de saus goed is opgenomen. Schep de noedels op de borden en schep de gewokte groenten en de varkenshaas erbij. Strooi er nog wat sesamzaad over en serveer met wat kroepoek.

 

Scroll verder naar beneden om de foto's bij dit recept te bekijken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Udon noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in hoisinsaus

Udon noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in hoisinsaus

Udon noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in hoisinsaus

Udon noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in hoisinsaus

Udon noedels met roergebakken groenten en varkenshaas in hoisinsaus

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens