Wraps met gerookte zalm, roomkaas, rucola en Parmezaanse kaas

Wraps met gerookte zalm, roomkaas, rucola en Parmezaanse kaas

Met wraps kan je eindeloos variëren, warm of koud zijn ze ideaal voor een makkelijke maaltijd of een heerlijke lunch. Vandaag heb ik wraps met gerookte zalm, rucola, roomkaas, Parmezaanse kaas, komkommer en bieslook gemaakt en ze waren superlekker. Ik heb ze als lunch genomen maar als je een veelvoud maakt kan je ze ook prima ‘s avonds eten. Een lekker maaltje op een zomerse dag.

Mocht je nog wat wraps overhouden dan kan je deze het best even in vershoudfolie wikkelen en zo in de koelkast bewaren. In kleine stukjes gesneden heb je dan ook nog eens een heerlijk tussendoortje of borrelhapje. Omdat ik vandaag even voor makkelijk koos heb ik kant-en-klare wraps gebruikt, maar wraps zijn ook heel eenvoudig zelf te maken. Het recept wat ik daar altijd voor gebruik heb ik er meteen maar even bij gezet.

Recept

Ingrediënten

4 wraps

  • 4 wraps (kant en klaar of zelfgemaakt)
  • 100 gr. gerookte zalm in dunne plakken
  • 4 el. roomkaas
  • 20 gr. pijnboompitjes
  • 1/4 komkommer
  • 75 gr. rucola
  • bieslook
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Ingrediënten zelfgemaakte wraps (voor 6 stuks)

  • 200 gr. bloem
  • 125 ml. lauw water
  • zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Als je kant-en-klare wraps gebruikt kan je meteen door naar het kopje vulling, wil je ze zelf maken dan vind je hieronder een makkelijk recept voor zelfgemaakte wraps.

Pak een grote kom en doe daar de gezeefde bloem samen met het lauwe water, twee eetlepels olijfolie en een snufje zout in. Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een lepel en zodra het goed kleverig begint te worden kneed je het deeg verder met je handen. Zodra je een mooie deegbal hebt laat je deze nu een half uurtje rusten door een vochtige theedoek over de kom te leggen.

Als het deeg klaar is om te gebruiken bestrooi je het aanrecht met wat bloem en verdeel je het deeg over zes kleine bolletjes. Druk ze een beetje plat op je aanrecht en rol ze verder uit met een deegroller, gooi eventueel nog een beetje bloem over het deeg. Bak de wraps mooi bruin in een koekenpan door elke wrap per kant in circa één minuut te bakken. Je hoeft geen olie of boter in je koekenpan te doen omdat het deeg al vet genoeg is.

Vulling

Doe de roomkaas in een bakje en doe daar wat fijngesneden bieslook, wat versgemalen peper en een scheutje olijfolie bij. Roer even door elkaar met een lepel en besmeer dan vier wraps lekker dik met het roomkaasmengsel. Strooi ook op iedere wrap wat rucola of eventueel een andere sla, veldsla is bijvoorbeeld ook erg lekker door de wat nootachtige smaak.

Snij de gerookte zalm in reepjes en de komkommer in flinterdunne plakjes. Leg de stukjes gerookte zalm over de rucola en bestrooi dit met pijnboompitjes, al dan niet geroosterd. Roosteren doe je gewoon even in een hete koekenpan zonder olie, net zo lang tot je ze begint te ruiken en ze beginnen te verkleuren.

Leg de plakjes komkommer hier weer over heen en snipper er dan wat versgeraspte Parmezaanse kaassnippers over. Nog even bestrooien met een beetje peper en zout en een paar druppeltjes olijfolie. Hierna rol je de wraps strak op en zijn ze in principe klaar.

Tip

Nog lekkerder wordt het als je iedere wrap na het oprollen nog even in vershoudfolie wikkelt en deze een half uurtje in je koelkast ligt. Hierdoor wordt de (inmiddels zacht geworden) roomkaas weer wat harder en stijft de wrap een beetje op. Zo is je wrap wat makkelijker te snijden en valt deze niet zo snel uit elkaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wraps met gerookte zalm, roomkaas, rucola en Parmezaanse kaas'
Afbeelding bij 'Wraps met gerookte zalm, roomkaas, rucola en Parmezaanse kaas'
Afbeelding bij 'Wraps met gerookte zalm, roomkaas, rucola en Parmezaanse kaas'
Afbeelding bij 'Wraps met gerookte zalm, roomkaas, rucola en Parmezaanse kaas'